Start bouw woningen Nieuwe Es in Enschede

WOM De Laares (een samenwerking van AM, VOF Bouwcombinatie Nijhuis/Hegeman en woningcorporaties Woningcorporatie Domijn, RK Woningstichting Ons Huis en De Woonplaats) is gestart met de voorbereidingen voor de realisatie van zeventien woningen in de wijk Nieuwe Es, een deelplan van nieuwbouwplan De Laares in Enschede. Voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen wordt in juni een feestelijke bijeenkomst met een officiële handeling gehouden in het kader van de start bouw. Alle woningen zijn verkocht en worden naar verwachting eind 2016 opgeleverd.

1845,0 AM - De Laares Enschede - 17 woningen Begoniastraat - cam 01_72dp...

De Laares

De Laares ligt aan de noordoostzijde van Enschede. WOM De Laares ontwikkelt hier vijf nieuwe wijken: De Singel Es, De Ooster Es, De Twentse Es, De Nieuwe Es en de Bloemen Es. De Singel Es en Ooster Es zijn nagenoeg afgerond. In de Bloemen Es en de Twentse Es zijn onlangs respectievelijk twintig en acht woningen gerealiseerd. Het gevarieerde woningaanbod in de verschillende ‘Essen’ omvat zowel rijwoningen als twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. In totaal worden er binnen De Laares 581 woningen gerealiseerd.

In de Nieuwe Es worden zeventien rijwoningen in drie blokken gerealiseerd, die alle een tuin op het zuiden hebben. Het ontwerp van de woningen komt van LKVDD te Hengelo. De huizen hebben een architectuurstijl die appelleert aan de jaren 20 met elk een eigentijdse individuele kleurstelling. De prijzen waren vanaf € 179.500 v.o.n. De bouw van De Nieuwe Es is in handen van Bouwcombinatie Nijhuis – Hegeman V.O.F.

Naar verwachting start na de zomer de verkoop van vijftien herenhuizen en 56 twee-onder-een-kapwoningen in de Nieuwe Es. Deze nieuwe wijk zal ruim worden opgezet met veel groen en is gelegen nabij het Aldenkampplantsoen en de Singel. De woningen hebben minimaal vier kamers en liggen op royale kavels vanaf 206 tot en met 286 m². Er is parkeerruimte op eigen erf en een groot deel van de woningen heeft  een garage of een carport. Prijzen zijn vanaf circa € 250.000  v.o.n.

Meer informatie over het plan en de woningen is te vinden op www.delaares.nl.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media