Start bouw SomerParc Residences in Amstelkwartier Amsterdam

In aanwezigheid van de toekomstige bewoners hebben Thijs Reuten, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost en Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, op woensdag 23 mei het startsein gegeven voor de bouw van SomerParc Residences. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM won met dit concept in 2016 de tender. Het plan ligt direct aan het park Somerlust en bij de Amstel in Amsterdam. Met SomerParc Residences voegt AM opnieuw een bijzondere woonomgeving toe aan het Amstelkwartier.

Stedelijke, exclusieve woonbeleving in een oase van groen

Het chique SomerParc Residences wordt gerealiseerd aan de toekomstige Bella Vistastraat en grenst aan het te realiseren park Somerlust –de groene huiskamer van het Amstelkwartier– met een rechtstreekse toegang tot de Amstel. Toekomstige bewoners genieten van luxe en ontspannen wonen met alle gemakken van het bruisende centrum van Amsterdam dichtbij.

Woningen

SomerParc Residences bestaat uit 26 exclusieve appartementen, waarvan twee penthouses en acht royale herenhuizen. De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 120 tot circa 136 m² en de herenhuizen ongeveer 220 m² verdeeld over vier woonlagen. De penthouses met een woonoppervlak van 235 en ruim 270 m² hebben een breedte van maar liefst twintig meter. Alle woningen en appartementen krijgen een royale buitenruimte aan de parkzijde. De bewoners op de begane grond beschikken over een voor- en achtertuin en de penthouses over royale dakterrassen. De woningen zijn met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 alle energiezuinig te noemen. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd, met eigen stallingsplaatsen voor de bewoners. Alle woningen zijn verkocht.

Het ontwerp van SomerParc Residences komt van Inbo Architecten. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Meer informatie over het project is te vinden op www.somerparc.nl.

Herontwikkeling voormalig Zuidergasterrein

Amstelkwartier is een nieuwe wijk tussen de Spaklerweg en de Duivendrechtsevaart. Hier ontstaat een gevarieerde groene buurt om te wonen, te werken en te recreëren. Kenmerkend aan de wijk zijn het park en de monumentale panden van de voormalige Zuidergasfabriek. Deze krijgen een nieuwe bestemming voor de buurt. Amstelkwartier ligt aan de bocht van de Amstel in Amsterdam Oost en wordt omsloten door de Spaklerweg aan de ene kant en de Duivendrechtsevaart aan de andere kant. De wijk wordt in drie fases gebouwd. De eerste fase is bijna klaar, hier zijn de eerste bewoners al neergestreken. Naar verwachting starten we eind 2017 met de tweede fase. De onderzoeken voor de derde fase lopen. Voor meer informatie: www.amsterdam.nl/projecten/amstelkwartier/

Amstelkwartier en AM

AM is in het Amstelkwartier al betrokken bij verschillende projecten. Zo ontwikkelde zij in dit stadsdeel eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. Inmiddels is in hetzelfde stadsdeel gestart met de bouw van het project De Lofts (www.delofts020.nl). Dit project in het Amstelkwartier bestaat uit ruim 200 compleet afgewerkte huurwoningen met bijbehorende voorzieningen en services voor urban millennials (young professionals).

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Bijschrift van de foto v.l.n.r.: Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, Henk Dilweg, directeur BAM speciale projecten, toekomstige bewoner SomerParc Residences en Thijs Reuten, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost. 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media