Start bouw nieuw deel Deo Neo in Haarlem

Download PDF

Voorspoedige verkoop kleinschalig plan in groene binnenstedelijke omgeving

VOF Deo-terrein (gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en De Key Projectontwikkeling) heeft na een voorspoedige verkoop het startsein gegeven voor de bouw van negen woningen in het plan Deo Neo. De nieuwe wijk Deo Neo wordt gerealiseerd op het voormalige terrein van het St. Joannes de Deo Gasthuis in de binnenstad van Haarlem nabij Haarlem CS.

 

Het plan behelst de ontwikkeling van 182 woningen in een aantrekkelijke groene en autoluwe binnenstedelijke omgeving. In de stedenbouwkundige opzet en het ontwerp van de woningen is aansluiting gezocht bij de omliggende buurten waardoor een typisch Haarlemse woonwijk ontstaat met een sterke openbare ruimte.

De negen woningen, type Johannes de Deo, bestaan uit drie lagen en zijn aan de voorzijde gelegen aan een groen bomenplein. De woningen zijn voorzien van een tuin op het zuiden en voor iedere woning is een parkeerplaats beschikbaar op eigen terrein. De woningen zijn ontworpen door Dana Ponec Architecten. De negen woningen Johannes de Deo onderscheiden zich binnen Deo Neo door een wat rustiger architectuur als geheel, maar hebben meer detail en reliëf in de gevelwand. De woningen worden gebouwd door UBA Bouw.

Momenteel zijn binnen Deo Neo de woningen van type het Weissenbruch 1, 2 en 3 in verkoop. Recent heeft VOF Deo terrein besloten de verkoopprijzen hiervan te verlagen, met als doel ook de bouw van deze woningen in het komende najaar te kunnen starten. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 264.500 tot en met € 527.000 vrij op naam, waarbij een eventuele BTW-verhoging voor rekening van de verkoper komt, zodat de koper prijszekerheid heeft en niet wordt geconfronteerd met hogere kosten..

Voor meer informatie over Deo Neo zie www.deoneo.nl.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media