Start bouw eerste woningen uit Smart Collectie van AM en BAM Woningbouw in Tuinveld ’s-Gravenzande

Korte ‘time to market’; van start verkoop tot oplevering in negen maanden

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BAM Woningbouw geven vrijdag 5 juli het startsein voor de bouw van de eerste woningen uit de gezamenlijk ontwikkelde Smart Collectie. Deze woningen komen in de tweede fase van de wijk Tuinveld in ’s-Gravenzande. Wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland en Rob van Wingerden, lid raad van bestuur Koninklijke BAM Groep, verrichten de officiële handeling.

De Smart Collectie bestaat uit de meest populaire woningtypen, plattegronden en architectuurstijlen en komt voort uit grondig en jarenlang marktonderzoek. Daardoor is mede dankzij lage bouwkosten de prijs-/kwaliteitverhouding van deze woningen hoog, de keuzevrijheid ruim, de ‘time to market’ kort en sluit deze collectie volledig aan bij de wensen van de woonconsument. Op diverse locaties zijn projecten met woningen uit de Smart Collectie in voorbereiding. ’s-Gravenzande heeft de primeur nu in de wijk Tuinveld de eerste woningen uit deze collectie worden gerealiseerd. Na een zeer korte planontwikkeling van enkele maanden startte de verkoop van deze woningen in april. In eerste instantie worden acht woningen gebouwd, waarvan er zeven zijn verkocht. De oplevering zal naar verwachting nog dit jaar plaatsvinden, gezamenlijk met 24 rijwoningen waarvan de realisatie onlangs is begonnen.

Tuinveld
Tuinveld is gelegen aan de noordkant van ’s-Gravenzande. AM ontwikkelt in dit plan in totaal 388 woningen. De eerste en tweede fase van Tuinveld met in totaal 245 woningen zijn bijna afgerond. De wijk kent een traditioneel, dorps karakter met veel aandacht voor ruimte, water en groenvoorzieningen, waaronder boomgaarden. Het historische riviertje De Gantel loopt door Tuinveld. De oevers van dit riviertje zijn openbaar toegankelijk en zijn voorzien van fiets- en wandelpaden. Alle woningen zijn ontwikkeld in samenwerking met Ontwikkelingsmaatschappij het Nieuwe Westland.

De woningen uit de Smart Collectie die in aanbouw gaan, zijn zes meter breed, hebben een woonoppervlakte van meer dan 160 m2 en beschikken alle over een ruime achtertuin grenzend aan een singel met een open vaarverbinding met De Gantel. Aan de voorzijde hebben alle woningen een berging met parkeerplaats op eigen terrein. Het ontwerp van de woningen appelleert aan de architectuur van de jaren dertig. De prijzen variëren van € 299.000,- tot € 319.000,- v.o.n. De bouw is in handen van BAM Woningbouw. Meer informatie over deze woningen is te verkrijgen via www.wonenintuinveld.nl en twitter: @tuinveld. Binnenkort start de verkoop van nog eens acht woningen uit de Smart Collectie met een breedte van 5,40 meter.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

BAM Woningbouw
De visie van BAM Woningbouw is dat de woonconsument onze wereld bepaalt. BAM Woningbouw stelt het wonen van de consument centraal, zodat iedereen altijd lekker kan wonen. Vanuit die gedachte realiseert BAM Woningbouw betaalbaar en comfortabel wonen. Omdat de wereld daarom vraagt.

AM en BAM Woningbouw zijn onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media