Start bouw Ebbingekwartier in Groningen

Wethouder R. van der Schaaf verricht officiële handeling

Namens Ontwikkelingscombinatie Ciboga is gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM gestart met de realisatie zes stadswoningen in ‘Wonen in het Ebbingekwartier’ in Groningen. Deze woningen zijn inmiddels alle verkocht. Wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen verricht op donderdag 3 juli om 15.00 uur de officiële handeling van de start bouw op de bouwlocatie. De oplevering van de woningen is volgens planning eind dit jaar.
ai vogelvlucht Ebbingekwartier LR

Wonen in het Ebbingekwartier
Het nieuwbouwplan wordt gerealiseerd op het voormalige Circus, Boden- en Gasterrein (CiBoGa) op de oude stadswal aan de rand van het centrum van Groningen. De woonlocatie ligt op enkele minuten loopafstand van de binnenstad en eveneens dichtbij het recreatiegebied het Noorderplantsoen. Een deel van de woningen en voorzieningen, waaronder een openbare parkeergarage voor 1.500 auto’s en 6.000 m2 aan commerciële functies op het CiBoGa terrein, is reeds gerealiseerd waarmee de contouren van het plan al goed zichtbaar zijn.

Woningaanbod
Het toekomstig woningaanbod wordt gefaseerd in verkoop gebracht. Onlangs is de verkoop gestart van zeven stadswoningen met prijzen van € 249.000 tot en met € 255.000 v.o.n. De verkoop van deze woningen verloopt voorspoedig. Naar verwachting kan na de zomer worden gestart met de bouw. Het ontwerp van de woningen komt van De Zwarte Hond in Groningen. Voor meer informatie zie www.woneninhetebbingekwartier.nl.

Op 3 juli is het verkoopteam van 15.00 tot 18.00 uur aanwezig op de bouwlocatie om informatie te verstrekken aan belangstellenden over het woningaanbod binnen het plan. Daarnaast geven vertegenwoordigers van BAM Woningbouw een toelichting op het bouwproces.

‘Geïnteresseerde kopers kunnen nu al een goede indruk krijgen van het plan dat deels is gerealiseerd en de woonsituatie op de bouwlocatie. Met een energieprestatiecoëfficient van 0,6 zijn de woningen erg energiezuinig. Bewoners kopen een betaalbare en onderhoudsvriendelijke woning op een unieke locatie in Groningen’, aldus Miranda Venekamp-Brandt, klantadviseur bij AM namens Ontwikkelingscombinatie Ciboga.
Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media