Start bouw 35 woningen Fort Hinderdam in Gorinchem

Realisatie huurwoningen vrije sector

VOF Ooster-Linge 2 (een samenwerking van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoed) heeft het startsein gegeven voor de bouw van 35 huurwoningen in het plan Fort Hinderdam in Gorinchem. De woningen worden gebouwd in opdracht van vermogensbeheerder MN namens één van haar opdrachtgevers (een Nederlands pensioenfonds) en zijn bestemd voor de verhuur in de vrije sector.

fort hinderdamLR

Fort Hinderdam ligt in het deelplan De Donken, één de vier deelgebieden van Hoog Dalem, aan de oostkant van Gorinchem. Fort Hinderdam is het vervolg op de gerealiseerde deelgebieden Fort Steurgat en Fort Blauwkapel, dat momenteel volop in aanbouw is. De naam fort is ontleend aan de fortachtige aanblik van de diverse, hoger gelegen wooneilanden, die door groen en water van elkaar zijn gescheiden. Door deze stedenbouwkundige opzet krijgt de wijk een uitgesproken groen en waterrijk karakter. Het plan is mede geïnspireerd op de karakteristieken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, waarvan Hoog Dalem deel uitmaakt.

Huurwoningen
De 35 huurwoningen voor de vrije sector hebben een woonoppervlakte van 120 tot 127 m2 GBO en zijn voorzien van drie slaapkamers, een ruime zolder en een tuin met berging. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw.

Naast de huurwoningen bestaat het woningaanbod van Fort Hinderdam uit 35 rijwoningen, 14 twee-onder-kapwoningen en 13 vrije kavels. Een deel van deze woningen wordt binnenkort in verkoop gebracht. Net als bij de vorige forten zijn de woningen in Fort Hinderdam in een eilandvorm gesitueerd. De architectuur van de buitenste ring woningen is robuust en van de binnenste ring lommerrijk en gebaseerd op de jaren dertig stijl. De oplevering van de vrije sectorhuurwoningen is naar verwachting in de zomer van 2015. De bouw van de koopwoningen is in handen van BAM Woningbouw en Heijmans Bouw. Kijk voor meer informatie over het plan en het woningaanbod op www.hoogdalem.nl.
Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media