Sleutel voor herontwikkeling van Nieuwstraat in Arnhem overgedragen aan AM

In aanwezigheid van wethouder Hans de Vroome wordt op 16 december aanstaande de symbolische sleutel voor het project op hoek van de Rijnkade en de Nieuwstraat overgedragen aan gebiedsontwikkelaar AM. Hier verrijst straks Het Kadehuis, een ontwikkeling die AM door een tender in 2018 heeft verworven. Marien Kleinjan, directeur Ontwikkeling AM Midden, is namens AM bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig.

Nieuwstraat, Het Kadehuis

Het Kadehuis komt vlakbij de plek waar de Jansbeek de Rijn in stroomt. Een markant gebouw met op de begane grond ruimte voor bijvoorbeeld winkels, horeca, een galerie of werkplekken. Daarboven is plaats voor circa 50 appartementen, variërend in een rijke mix aan woningtypen: van driekamerappartementen van 85 m2 met (inpandige) balkons tot luxe vierkamerappartementen van 100 tot 140 m2 en tenslotte penthouses van 140 tot 180 m2 met ruime groene dakterrassen en uitzicht op de Rijnkade. Ook voorziet het plan in een deelautoconcept. Het ontwerp is van architectenbureau Barcode. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek.

Levendigheid en Het Kadehuis

Het is de wens van de gemeente om meer levendigheid in het gebied te brengen, omdat dit bijdraagt aan de verbinding van de binnenstad met de Rijn. Door de toevoeging van de commerciële functies in de plint op de begane grond, wordt die levendigheid gerealiseerd.

Het Kadehuis wordt een plek voor alle Arnhemmers en krijgt een prettige identiteit en levendigheid. Het wordt een plek om plezierig te wonen, te werken en te ontspannen in een levendige en leefbare buurt. Een nieuwe ‘place to be’ in Arnhem bestaande uit zes karakteristieke panden met een indrukwekkende eigentijdse architectuur. Met bruisende arcades waar wordt gewerkt en genoten. Met groene daken en grote terrassen die nadrukkelijk zichtbaar zijn in het straatbeeld. Prachtig om te zien én goed voor de duurzame stad.

Gedurfde duurzaamheid en Het Kadehuis

Met het maatschappelijke thema ‘Gedurfde duurzaamheid’ geeft AM invulling aan haar missie leefbare en aantrekkelijke gebieden te realiseren. Bij Het Kadehuis komt dit onder meer tot uiting door het gebruik van duurzame materialen bij de bouw. Bij oplevering zal het gebouw dan ook voorzien zijn van een zogenoemde NL Greenlabel certificering. Dit is een label dat garant staat voor een aantoonbare gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarbij groen en duurzaamheid centraal staan. Toekomstige bewoners zijn hiermee zeker van een duurzame en toekomstbestendige woning.

De verkoop start in het vierde kwartaal van 2020. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.woneninhetkadehuis.nl.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media