Samenwerking ontwikkeling Klein Where getekend

Transformatie naar wijk met 130 woningen stap dichterbij.

Vrijdag 18 december tekenden gemeente Purmerend, projectontwikkelaar Linden Groep en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM een overeenkomst die de samenwerking regelt voor de ontwikkeling van Klein Where. Daarmee komen de plannen om het verouderde bedrijventerrein De Where te transformeren tot een kleinschalig, groen woongebied weer een stap dichterbij.

Op 26 november stemde de voltallige gemeenteraad in met de herontwikkeling. Dit tot tevredenheid van wethouder Hans Krieger: ‘We hebben in Purmerend een groot tekort aan woningen en weinig plek waar gebouwd kan worden. Hier is wel zo’n plek: dicht bij het centrum, naast het groene Leeghwaterpark en aan het water. Er komen woningen voor heel diverse doelgroepen, van starterswoningen tot luxe twee-onder-een-kapwoningen. Zo’n 130 in totaal. Ik weet zeker dat Purmerenders hier met plezier gaan wonen’.

Frank Klomp, directeur AM Noordwest en Jan van der Linden, directeur Linden Groep geven aan te geloven in de bijzondere kwaliteiten van deze locatie. ‘De rustige ligging en de groene rivieroevers bieden veel sfeer. In dat decor komen markante woningen die we dankzij de actieve inbreng van bijna 400 geïnteresseerden hebben ontworpen. Daarmee wordt Klein Where niet alleen een woonwijk die aansluit bij de stad, maar ook bij de woonwensen in Purmerend.’

Sloopwerkzaamheden

Naast de samenwerking heeft de gemeente  twee al langer leegstaande bedrijfshallen verworven. Begin 2016 worden de eerste sloopwerkzaamheden verwacht, om zo ruimte te maken voor herontwikkeling. Ook het terrein van Prins’ Internationaal Transportbedrijf B.V. is inmiddels door de gemeente verworven. Beide partijen zijn overeen gekomen dat het bedrijf daar medio 2017 vertrekt, zodat er voldoende tijd is een nieuwe locatie te vinden.

Klein Where

Het bedrijventerrein De Where ligt op de kruising van de Where en de Purmerringvaart. Het gebied biedt veel woonkwaliteit door de bijzondere ligging aan het water en in het groen. Bovendien ligt Klein Where vlakbij de binnenstad van Purmerend. De gemeente vindt het dan ook belangrijk dit gebied tot woonwijk om te vormen.

Geïnteresseerden kunnen zich melden

In januari 2016 worden het ontwerp bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ter visie gelegd. Naar verwachting kan in het voorjaar van 2017 gestart worden met de bouwwerkzaamheden. De verkoop start eind 2016. Via de website www.kleinwhere.nl kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en kunt u zich aanmelden op deze website als geïnteresseerde.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media