Reportage: Vier keer gedurfde duurzaamheid volgens AM

Maarten Markus, duurzaamheidsmanager bij AM, vertelt in deze reportage wat AM verstaat onder gedurfde duurzaamheid. Hij bezoekt vier projecten waar AM Gedurfde duurzaamheid heeft gerealiseerd of waar de voorbereidingen in volle gang zijn.

Gedurfde duurzaamheid bij AM betekent een grote stap zetten voor het klimaat. Als eerste gaat hij naar Schoemaker Plantage in Delft met 600 nul op de meter woningen waar hij de projectontwikkelaar Han van Seumeren spreekt.

Gedurfde duurzaamheid is meer dan energie alleen, het gaat ook over hoe wij omgaan met het veranderende klimaat. Vanuit Professor Schoemaker Plantage in Delft neemt Maarten ons mee naar Rijswijk Buiten waar hij  Frank Vonk, landschapsarchitect, spreekt over dit prachtige project en het klimaat.

Ook mobiliteit is een belangrijk onderwerp bij duurzaamheid. Dit betekent minder autogebruik, met name in de steden. Maarten Markus bezoekt als derde project Merwede in Utrecht. Hij spreekt daar Tijmen Hamerslag, ontwikkelingsmanager AM, die ons vertelt dat er fors ingezet gaat worden op alternatieve vormen van mobiliteit.

Tenslotte bezoekt Maarten Markus het nieuw te ontwikkelen groene gezonde stuk stad, Bajes Kwartier, in Amsterdam, waar hij ontwikkelingsmanager Eva Hekkenberg spreekt over circulair ontwikkelen en de rol van de ontwikkelaar hierin. 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media