Winkelcentrum Kerkelanden

Een goedlopend en aantrekkelijk wijkwinkelcentrum zorgt voor een bloeiend hart van de wijk waar mensen zich mee verbonden voelen. Om leegstand en verpaupering van wijken tegen te gaan is tijdig ingrijpen en investeren cruciaal. AM speelt hierop in door bestaande winkelcentra in samenwerking met alle belanghebbenden te transformeren tot vitale en leefbare winkelcentra waar de bezoekers met plezier komen en ruimte is voor spontaniteit en verassende ontmoetingen.

Ontwikkelingsvisie

Een prachtig voorbeeld is de succesvolle én prijswinnende herontwikkeling van wijkwinkelcentrum Kerkelanden. Het Hilversumse winkelcentrum is vanaf het oorspronkelijke bouwjaar in 1973 in eigendom van DELA Vastgoed. AM heeft voor  DELA Vastgoed een ontwikkelingsvisie opgesteld voor de modernisering en uitbreiding van het winkelcentrum. Vervolgens heeft AM de integrale ontwikkeling verzorgd, waaronder de realisatie van de ontwikkelingsvisie en de verhuur van de winkelruimten.

Deze visie is gericht op het realiseren van een optimale branchering en positionering, het verbeteren van de uitstraling en beleving in en rond het centrum en het verduurzamen van het gebouw.

Toekomstbestendig

Het winkelcentrum is met circa 2.300 m² uitgebreid en de uitstraling en invulling van het centrum zijn eigentijds en toekomstbestendig gemaakt. Het nieuwe Kerkelanden kent ruime opgezette en lichte passages, een centraal gelegen vers-cluster met hoogwaardige specialisten, een sfeervol plein waar ontmoeten en verblijven centraal staan, openbare toiletten en voldoende (gratis) parkeergelegenheid rondom het winkelcentrum. Ook is er een mos-sedum dak aangebracht en de leegstaande kantoorruimte boven het winkelcentrum is herontwikkeld tot woonbestemming.

Projectontwikkelaar Jan Ruitenberg: “We hebben zowel de consument als de winkeliers actief bij de herontwikkeling betrokken. De winkels konden gedurende de gehele renovatie geopend blijven en consumenten zijn steeds geïnformeerd over de voortgang van het proces. Deze herontwikkeling zet een nieuwe standaard neer voor de herontwikkeling van bestaande wijkwinkelcentra in Nederland.”

NRW Jaarprijs 2017

DELA Vastgoed en AM hebben met dit project de NRW Jaarprijs 2017 gewonnen. De NRW Jaarprijs is dé nationale erkenning voor de beste retailontwikkeling in Nederland.

Jos Sentel (juryvoorzitter): ‘De jury is onder de indruk van het feit dat zowel bezoekers als ondernemers het vernieuwde winkelcentrum direct in het hart gesloten hebben. Een inspirerend voorbeeld voor soortgenoten in heel Nederland.’

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media