Waterlandplein

De Waterlandpleinbuurt in Amsterdam Noord is ingrijpend vernieuwd. AM en corporatie Ymere hebben woningen toegevoegd, het nieuwe winkelcentrum gerealiseerd en tal van voorzieningen opgeleverd. Het resultaat is een nieuw hart voor de wijk, dé plek om elkaar te ontmoeten.

Het is een indrukwekkende aanblik. Het nieuwe Waterlandplein wordt omringd door zes nieuwe woontorens, met honderden nieuwe woningen. Daarnaast zijn vele bestaande huurwoningen ingrijpend gerenoveerd. Deze woningvoorraad biedt volop ruimte aan huidige en nieuwe bewoners. Het nieuwe winkelcentrum is er primair voor de dagelijkse boodschappen van buurtbewoners maar heeft ook trekkers die veel publiek van buiten tot een bezoek verleiden. Midden op het plein staat een horecapaviljoen met restaurants.

Verder zijn voorzieningen te vinden zoals het Huis van de Wijk, de openbare bibliotheek, een gezondheidscentrum met apotheek, fysiotherapie- en huisartsenpraktijk, een Ouder Kindercentrum en een sportschool. Midden op het plein heeft Ymere een ontmoetingsplek en podium voor de buurt gerealiseerd.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media