Urban Interactive District: levendigheid en duurzaamheid

Het Arenapark, het nog te ontwikkelen kavel aan de Arenaboulevard in Amsterdam Zuidoost, wordt ontwikkeld tot een Urban Interactive District (UID). Dit gebeurt door de ontwikkelcombinatie OMC, waar AM deel van uitmaakt.

Het gebied van 2,5 hectare krijgt vier bouwblokken waar woningen, kantoren, een theater en een hotel worden gerealiseerd. Ook worden bedrijven toegevoegd die zich specifiek bezighouden met de ontwikkeling van virtual reality. Veel aandacht is besteed aan de stedenbouwkundige inpassing in het weefsel van het bestaande Arena-gebied. De straten tussen de bouwblokken worden verbonden door een plein. Met de mix aan functies wordt de positie van Amsterdam Arenapoort op het gebied van entertainment versterkt, door de bestaande grote leisurefuncties aan te vullen met kleinere leisure-functies en stedelijke voorzieningen.

De toevoeging van enkele honderden woningen vormt een welkome toevoeging voor de stad om aan de huidige grote woningvraag tegemoet te komen. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters op de woningmarkt. Amsterdam zet hier in op sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen (in de vorm van 2- en 3-kamer appartementen) en Friends-woningen.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2019