HIGHNOTE, Almere

  • Start 2019
  • Oplevering 2023

Het Stadshart van Almere is nog steeds volop in ontwikkeling. De kwaliteit van het wonen in de polderstad wordt door AM verder versterkt met de realisatie van HIGHnote. Een markante toren die programmatisch inspeelt op de woonwensen van starters op de woningmarkt – een groep die zeker in deze tijd van krapte op de woningmarkt een flinke steun in de rug verdient.

AM is zeker geen onbekende in Almere en ontwikkelde hier de afgelopen jaren al diverse projecten. Daarbij werd onder meer de doelgroep van de gezinnen ruim bediend. De vraag vanuit de woningmarkt is echter breder: er zijn ook veel jongeren die graag hier willen (blijven) wonen. Juist voor de doelgroep starters en young professionals ontbrak een passend aanbod in de gemeente, zo wees de marktanalyse van AM uit. Zij kunnen nu geen start maken op de woningmarkt. Vanuit haar ambitie voor de ‘Inclusieve Stad’ ging AM daarom in overleg met de gemeente die nog een aantal ontwikkelingslocaties in het Stadshart ter beschikking had. Aan de basis van het concept voor HIGHnote lag de wens om woningbouw te combineren met functies die kunnen bijdragen aan de levendigheid in het Stadshart. Het gemengde programma zet daar dan ook nadrukkelijk op in. Niet alleen omvat het project 157 startersappartementen, in de multifunctionele plint bevindt zich onder andere een horecagelegenheid met formele en informele werk- en studeerplekken. Ook zijn er verschillende semipublieke buitenruimten met een eigen sfeer en inrichting (het Hof, de Werf en de Daktuin). De werelden van wonen, werken, verblijven en ontmoeten lopen hier naadloos in elkaar over. De flexibele indeling van het gebouw (een ontwerp van architectenstudio Studioninedots) maakt ook in de toekomst alternatieve indelingen gemakkelijk mogelijk, zodat kan worden ingespeeld op veranderende maatschappelijke wensen.

Rockfield Real Estate heeft het project HIGHnote in portefeuille genomen; deze belegger is gespecialiseerd in deze doelgroep en speelt daar met haar co-living-concept en diverse gemeenschappelijke voorzieningen in het gebouw op in. Bijzonder is dat in het woonprogramma ook een aantal Friends-woningen zijn opgenomen: het AM-concept waarbij twee personen beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige kamers delen. Het is de eerste keer dat de Friends-woningen in Almere worden aangeboden. De belangstelling voor HIGHnote was groot. Het gebouw is eind 2023 opgeleverd.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media