De Studio

  • Start 2016
  • Oplevering 2018

Het is een begrip inmiddels, deze spectaculaire transformatie van het voormalige GAK-kantoor in Amsterdam-West. De Studio laat zien dat jongeren graag in de stad willen wonen, in woonruimte die inspeelt op hun specifieke woonwensen (en portemonnee).

De transformatie sluit aan op het beleid van de gemeente Amsterdam om leegstand in de stad terug te dringen en de schaarse ruimte zo goed mogelijk te benutten. Het 36.000 m² grote gebouw is een ontwerp van architect Ben Merkelbach en dateert uit 1960. De gevels zijn vernieuwd met respect voor de historie van het pand en de gemeente Amsterdam heeft een landschapsarchitect opdracht gegeven een nieuw ontwerp te maken voor het naastgelegen plantsoen (ontworpen door Mien Ruys).

Om een goed beeld te krijgen van specifieke woonwensen van studenten heeft AM een internetenquête (www.studentenwoningamsterdam.nl) opgezet. De uitkomsten hiervan worden ook bij andere projecten gebruikt, zoals Villa Mokum. In 2013 werd het project genomineerd voor de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2018