B’Mine@Overhoeks

  • Start 2013
  • Oplevering 2017

Deze door AM en MN ontwikkelde woontoren van bijna 75 meter hoog is de eerste woningontwikkeling in deelgebied De Strip in Overhoeks. Bijzonder is de toepassing van het Friends Wonen-concept, waarbij één appartement door meerdere huishoudens wordt gebruikt. Zij kunnen hun woonlasten hierdoor beperken.

Met B’Mine@Overhoeks wordt betaalbaar huren in Amsterdam mogelijk gemaakt. Tot en met de 17de verdieping is het (onder bepaalde voorwaarden) mogelijk een appartement van 80 m² voor € 940 te huren. Daarbij hebben AM en MN voor dit project het zogenoemde ‘Friends Wonen’ ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee éénpersoonshuishoudens. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime, gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten zoals een woonkamer, keuken en badkamer. In B’Mine@Overhoeks worden vijftig woningen volgens het Friends Wonenconcept gerealiseerd.

Elegante torens

B’Mine maakt onderdeel uit van De Strip: de zone met hoogbouw achter de Toren Overhoeks. Dit deelgebied, waar B’Mine de toon voor zet, bestaat straks uit elegante torens met bedrijfsruimten, appartementen en penthouses, die natuurlijk vooral op de hoger gelegen verdiepingen prachtige uitzichten bieden over Amsterdam. Aan de voet van de torens zorgen pleinen, winkels en andere publieksfuncties voor een stadse levendigheid en doorkijkjes naar het Oeverpark en het IJ.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media