100Hoog

  • Start 2007
  • Oplevering 2013

Een aanwinst voor de skyline van Rotterdam: Het 33 verdiepingen tellende gebouw is direct aan de Wijnhaven gebouwd, met veel aandacht voor de levendigheid op maaiveldniveau. De bewoners maken gebruik van collectieve voorzieningen, waaronder een eigen binnentuin.

De woningen van 100Hoog zijn verdeeld over de 106 meter hoge toren en de tot 25 meter reikende plint. Hier bevinden zich ook de commerciële ruimtes en de parkeergarage. De plintbebouwing zorgt ervoor, zoals voorgeschreven in het masterplan voor het Wijnhavenkwartier, dat het straatbeeld levendig blijft. In de vormgeving van de plint is met terrasdekken gerefereerd aan de opbouw van cruiseschepen, waardoor een echte Rotterdamse sfeer is ontstaan.

Martitieme omgeving

Bij het ontwerp van de woningen stond de ambitie voorop om de kwaliteit van het wonen aan een binnenhaven uit te drukken. Daarom is er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van veel glas en buitenruimtes. Bewoners kunnen gebruik maken van een eigen binnentuin, een rustige plek in de drukke binnenstad. Deze binnentuin is voor de bewoners niet alleen een aangename en omsloten verblijfsruimte, maar biedt door de gevelpoort een prachtig venster naar haar maritieme omgeving. Voor de duurzaamheid van het gebouw zijn onder andere een WKO-installatie, LED-verlichting en groene daken toegepast.

Ligging op de kaart

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media