Realisatie nieuwe buurt met zorg- en koopwoningen en voorzieningen in Heerde

Ondertekening overeenkomst voor transformatie Wendhorst.

Viattence heeft een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe buurt aan de Eperweg 33 in Heerde. Samen met NLII Apollo Zorgvastgoedfonds en zorgvastgoedontwikkelaar Vitaal ZorgVast gaat Viattence op het terrein van de huidige Wendhorst  voor haar cliënten een nieuw thuis realiseren in een innovatief zorgconcept. Daarnaast zal gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM de nieuwe buurt compleet maken met de ontwikkeling van koopwoningen. De realisatie is in handen van BAM Bouw en Techniek en BAM Woningbouw.

Met dit nieuwbouwplan verdwijnt het grote regionale “verpleeghuisinstituut” Wendhorst en komt er een open buurt waarbij de bewoners van de Viattence huizen onderdeel van het dagelijks leven in de directe omgeving zijn. Net zoals bij de nieuwbouwlocaties Veldheem in Wezep en De Klaarbeek en De nieuwe Antoniehof in Epe. Dit sluit aan bij de visie van Viattence, namelijk zorg en ondersteuning bieden in de verschillende dorpskernen en dus zo dicht mogelijk bij de mensen thuis.

De locatie wordt getransformeerd naar een nieuwe buurt  met koopwoningen, een centraal gelegen dierenweide en12 huizen voor in totaal 96 bewoners met een zware zorgvraag. De zorgwoningen zijn gelegen aan de voorzijde van het terrein, grenzend aan de vijver en de Haneweg. Elk huis biedt  ruimte voor  8 bewoners. De huizen worden gebouwd in de vorm van een hofje en staan met elkaar in verbinding door een prachtige tuin, waarvan bewoners vrij gebruik kunnen maken. In de nieuwbouw aan de Eperweg gaan de bewoners boven slapen en beneden wonen, net zoals thuis.

Op  het aangrenzende terrein, gelegen tussen Heerderhaegen, De Zeis en de Haneweg, zal AM circa 50 koopwoningen in diverse typen ontwikkelen. Door het aanbieden van rijwoningen, twee-onder-een kapwoningen en vrijstaande woningen is er voor iedereen een plekje in deze nieuwe buurt.

In de huizen van Viattence worden ook 4 tijdelijke opvangkamers (TOP-kamers) gerealiseerd, bedoeld voor cliënten die tijdelijk zijn aangewezen op zorg met kortdurend verblijf. Dit kan voorkomen bij herstel van een ziekte of als de mantelzorger tijdelijk afwezig is, of even op adem moet komen.

Met de buren van Heerderhaegen, De Zeis en Haneweg en middelbare school De Noordgouw is Viattence in gesprek over de plannen met betrekking tot de nieuwbouw. Daarnaast worden ondertussen de gemeentelijke procedures gestart en doorlopen.

De Isala Kliniek uit Zwolle is met een polikliniek en een Diagnosepunt ook gevestigd in het huidige Wendhorst. Isala heeft de wens uitgesproken in Heerde te blijven en is op dit moment bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden voor een andere locatie in Heerde.

Viattence en haar partners streven ernaar eind 2016 of begin 2017 te starten met de nieuwbouw aan de Eperweg 33.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media