Plan Tuinhof op Veemarktterrein in Utrecht uitverkocht

Nieuwe trendy woonlocatie nabij centrum.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft binnen drie maanden alle 75 woningen in nieuwbouwproject Tuinhof op het voormalige Veemarktterrein in Utrecht verkocht. Al vanaf de planpresentatie was er zeer veel belangstelling voor de woningen. Dit heeft geleid tot een voorspoedige verkoop. Kort daarna konden de toekomstige bewoners blij worden gemaakt met de toewijzing van hun nieuwe woning, die volgens een loting heeft plaatsgevonden. Naar verwachting kan in april dit jaar worden gestart met de bouw. Hiervoor zal een feestelijke handeling voor kopers en overige betrokkenen worden georganiseerd.

 tuinhof

Tuinhof

Tuinhof wordt een nieuwe woonbuurt in het hart van Veemarkt in Utrecht-Oost, waar AM 75 woningen, waaronder 46 eengezinswoningen en 29 appartementen  heeft ontwikkeld. De woningontwerpen en woonsferen in het plan zijn, geheel volgens het businessmodel I AM YOU van AM, door de inzet van crowdsourcing afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners. Hierbij zijn belangstellenden middels enquetes gevraagd mee te denken over de uitstraling van de woningen. De vormgeving van Groosman Partners architecten refereert aan de architectuur van de oude veemarkthallen. De woningen worden gekenmerkt door riante afmetingen, industriële details zoals platte daken, bijzondere metselwerkvlakken en veel licht door grote ramen tot aan de vloer. Kopers hadden een ruime keuze uit diverse indelings- en uitbreidingsmogelijkheden. Zij kunnen hun woning daarnaast compleet afgewerkt laten opleveren in een woonstijl naar wens met de vtwonen inrichtingspakketten. De woningen worden volgens planning in de zomer van 2017 opgeleverd. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Utrecht.

vtwonen woonstijlen voor AM

Het vtwonen inrichtingspakket biedt kopers in Tuinhof de keuze hun woning compleet afgewerkt te laten opleveren in een woonstijl die bij hen past. Het vtwonen inrichtingspakket bestaat uit een complete luxe keuken met inbouwapparatuur, plinten, vloeren door het hele huis en de muren en trap geschilderd in de kleur(en) naar keuze. ‘vtwonen woonstijlen voor AM’ betreft een samenwerking tussen AM en vtwonen.

Veemarkt

De ontwikkeling van deze woningen op het Plateau levert een belangrijke bijdrage aan een gevarieerd en levendig woonmilieu in Veemarkt, waar in totaal circa 630 woningen worden gerealiseerd. Veemarkt wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen. Het voormalige veemarktterrein is een waardevolle en gewilde locatie aan de oostzijde van de stad. Het gebied ligt op fietsafstand van het centrum en het groene buitengebied. Bovendien is Veemarkt uitstekend ontsloten voor het autoverkeer.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media