OPZUID genomineerd voor Zuiderkerkprijs

In navolging van een eerdere nominatie van De Studio (oude GAK-kantoor) in 2013, heeft nu ons project OPZUID aan de Zuidas in Amsterdam een nominatie gekregen voor de Zuiderkerkprijs. Deze prijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam voor het beste gerealiseerde woningbouwproject in de stad. Het gaat hierbij om de projecten die zijn opgeleverd in de periode augustus 2013 tot augustus 2014. De Zuiderkerkprijs (een kunstwerk) wordt dit jaar op donderdag 11 december voor de zeventiende keer uitgereikt aan de opdrachtgever en architect van het winnende project.

AM73394 hoofdfoto OPZUID LR

De genomineerden zijn:
1) Oostpoort blok 3
2) Science Park II, Carolina MacGillavrylaan
3) De Flat Kleiburg Fase 1
4) CZAN M1 kavel, Elzenhagensingel
5) Transformatie Molenwerf (Westerhoek)
6) Multifunctioneel Centrum Slotermeer
7) Voorzieningencluster Laan van Spartaan
8) Windtuin, Lichttuin (Stadstuin Overtoom)
9) Klussen aan de Klarenstraat
10) OPZUID

AM is namens Zuidschans CV (samenwerking tussen AM en Bouwfonds) de ontwikkelaar van OPZUID, dat inmiddels is opgeleverd en verkocht.

OPZUID
OPZUID ligt midden op de Zuidas op de hoek van de De Boelelaan en de Beethovenstraat en heeft goede verbindingen met het centrum, station Amsterdam-Zuid en Schiphol. Om optimaal aan te sluiten op de vraag naar woningen op de Zuidas is gekozen voor een gevarieerd aanbod. OPZUID bestaat in totaal uit 46 terrasappartementen, waaronder studio’s, appartementen, tweelaagse stadswoningen en twee penthouses. Alle woningen beschikken over een eigen buitenruimte. Centraal in het complex ligt een gemeenschappelijke binnentuin met veel groen. Alle woningen hebben een plafondhoogte van circa drie meter en zijn op een hoog niveau afgewerkt. Onder het gebouw ligt een parkeergarage voor de bewoners.

Jury
De jury bestaat uit Renée Hoogendoorn (voorzitter), Arjen Hoogeveen en Sjors de Vries. Renée Hoogendoorn is directeur van het nieuwe Amsterdam Institute for Advanced Studies (AMS). Arjen Hoogeveen is architect en winnaar van de Zuiderkerkprijs 2013 met het project Kraaipanschool. Sjors de Vries is sociaal geograaf en betrokken bij o.a. RUIMTEVOLK.

 

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media