Oplevering eerste woningen gebiedsontwikkeling Weespersluis in Weesp

Vrijdagmiddag 16 november overhandigden wethouder John Vos van de gemeente Weesp en de directeuren Eltjo Bouwman (Blauwhoed) en Frank Klomp (Van Wijnen), namens de ontwikkelcombinatie GEM Bloemendalerpolder, de eerste sleutel aan de kopers van de eerste woningen van nieuwbouwproject Weespersluis. Een bijzonder moment voor de nieuwe bewoners, die met enthousiasme hun nieuwe woning betraden, maar ook een mijlpaal voor de gemeente Weesp.

Wethouder Vos van Ruimtelijke Ordening is verheugd dat de eerste woningen nu worden opgeleverd en dat de gemeente Weesp kan rekenen op een flink aantal nieuwe inwoners nu de komende jaren gefaseerd 2750 woningen in de wijk Weespersluis worden gerealiseerd. Vos:“Na jarenlange voorbereiding in de Bloemendalerpolder is de oplevering van deze eerste woningen in de nieuwe wijk Weespersluis  een mijlpaal voor alle partijen; allereerst voor de nieuwe bewoners, maar zeker ook voor GEM Bloemendalerpolder en voor ons als gemeente Weesp. De eerste nieuwe bewoners zijn eigenlijk de pioniers voor deze nieuwe wijk Weespersluis. Ik heet hen van harte welkom in onze prachtige gemeente!”

GEM Bloemendalerpolder wenst de bewoners in Weespersluis een warm welkom en veel woongenot. Naast de woningontwikkeling wordt op dit moment ook hard gewerkt aan de aanleg van de natuur aan de noordwestzijde van het plan.

Planning

Begin dit jaar werd, nadat de woningen in zeer korte tijd allemaal verkocht waren, begonnen met de bouw van de eerste fase. De komende weken zullen ook de overige woningen van Blauwhoed/Van Wijnen uit de eerste fase worden opgeleverd. In het voorjaar van 2019 volgen de woningen die zijn ontwikkeld door BPD/Van Erk en de woningen die door AM zijn ontwikkeld. In de loop van 2019 start de verkoop van de volgende Fase van deelplan Lanenrijk.

Lanenrijk

Het eerste deelgebied van Weespersluis, heeft een parkachtig karakter, met woningen rond hofjes, parkstraatjes en singels. Veel woningen hebben een veranda of een diepe voortuin. In dit plandeel worden ook woningen met een tuin aan het water gebouwd.

Architectuur

Weespersluis wordt gebouwd in de ‘Fin de siècle’ architectuur, met rijk gedecoreerde gevels, erkers, serres en veranda’sBijna geen woning is hetzelfde. De woningen passen qua architectuur bij de historische buitenplaatsen langs de Vecht. Heren 5 Architecten en Mulleners & Mulleners Architecten hebben de woningen ontworpen.

Gebiedsontwikkeling Weespersluis

Weespersluis is een grote gebiedsontwikkeling met veel aandacht voor water en groen. Slechts een derde van de ruimte wordt bebouwd. Ook komen er voorzieningen als een basisschool, sporthal, winkels en horeca in Weespersluis zelf. Weespersluis bestaat uit drie deelgebieden, Lanenrijk, Vechtrijk en Waterrijk. Lanenrijk is het eerste deelgebied van Weespersluis dat in meerdere fases wordt gerealiseerd. Het ligt in de Bloemendalerpolder aan de rand van Weesp, op korte afstand van Amsterdam. Weespersluis is een samenwerking van Adriaan van Erk, AM, Blauwhoed, BPD Ontwikkeling en Van Wijnen.

www.weespersluis.nl

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media