Ontwikkeling Schiekwartier en Haringlocatie in Delft komt in stroomversnelling

Met de recente aankoop van het perceel aan de Nieuwe Haven door de gemeente Delft van twee particuliere beleggers, komt versnelling in de gebiedsontwikkeling van Schiekwartier. De aankoop maakt het verplaatsen van de Delftse roeivereniging Laga mogelijk, die nu nog gevestigd is in het centrum van Delft. AM is als gebiedsontwikkelaar in het Schiekwartier betrokken bij het ontwikkelen van circa 200 woningen. Tegelijkertijd komt met de aankoop van de gemeente ook de ontwikkeling van de Haringlocatie met circa 60 woningen een stap dichterbij. Met deze ontwikkelingen werken de gemeente Delft en AM samen aan de groei van Delft.

Schiekwartier
De gemeente Delft en AM hebben afgesproken gezamenlijk te gaan onderzoeken of er aan de zijde van de Rotterdamseweg extra woningen mogelijk zijn. Daarmee zou het aantal woningen op circa 250 komen. AM heeft met de betrokken beleggers afspraken gemaakt over de aankoop van een bouwblok met circa 100 studentenwoningen in het Schiekwartier.

Het Schiekwartier is onderdeel van Schieoevers Noord waar de komende jaren een transformatie plaatsvindt naar een stedelijk gebied om te wonen en te werken.

De bestemmingsplanwijzing van het Schiekwartier (inclusief Laga) zal aansluitend aan de MER-procedure van de Schieoevers worden gestart.

Haringlocatie
AM ziet ook mogelijkheden voor de ontwikkeling van circa 13 eengezinswoningen en 47 appartementen op de zogeheten Haringlocatie, op de hoek van de Abtswoudseweg en de Engelsestraat. Op deze locatie was jarenlang de technische groothandel Haring gevestigd. De locatie is in 2011 verkocht aan de gemeente. Voor de Haringlocatie heeft de gemeente met AM een reserveringsovereenkomst ondertekend. Dankzij een grondruil tussen de gemeente en de twee particuliere beleggers kan de Haringlocatie beter worden ontwikkeld met circa 60 woningen als onderdeel van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living and working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.

Foto ondertekening overeenkomsten Schiekwartier, Haringlocatie en Nieuwe Haven: van links naar rechts
Onder: Gido ten Dolle (gemeente), wethouder Bas Vollebregt, Wilco van den Ban (AM, directeur regio Zuidwest), Mark Lucassen (belegger).Boven: Han Nguyen (gemeente), Maarten ter Horst (gemeente), Han van Seumeren (AM, projectontwikkelaar), Sander te Selle (gemeente), Maarten Kool (AM, projectontwikkelaar), Ruud Rozenburg (belegger). Fotograaf: Fred Nijs

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media