Ontwikkeling Landgoed Merici Bergen stap verder

Ontwerp bestemmingsplan ter inzage

De gemeente Bergen legt het ontwerp bestemmingsplan voor het kloosterlandgoed Ursulinen ter inzage. Hiermee wordt een volgende stap gezet naar de transformatie van dit terrein. Onder de naam Landgoed Merici ontwikkelt gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM in nauwe samenwerking met de congregatie en de toekomstige bewoners een groene en comfortabele woonomgeving waarin ook de zusters Ursulinen blijven wonen.

Merici Bergen in vogelvlucht

Het Kloosterlandgoed Ursulinen ligt aan de zuidkant van Bergen. De Congregatie der Zusters Ursulinen van Bergen-NH woont en werkt al meer dan 100 jaar in Bergen. Inmiddels wonen de zusters grotendeels in het Kloosterhof Angela Merici. Verspreid over het terrein staan nog verschillende gebouwen die hun originele gebruik hebben verloren. Om ook in de toekomst voor alle zusters een comfortabele leefomgeving te bieden, gaat de Congregatie samen met ontwikkelaar AM een deel van haar terrein (her)ontwikkelen. Het project wil een nieuwe laag toevoegen aan de rijke geschiedenis van deze plek in Bergen en de congregatie. Een bijzondere en prettige woonomgeving zowel voor de huidige bewoners (de Zusters) als de bewoners van de nieuwe woningen. Hiervoor geldt het concept van wonen met de voeten in het groen op een landgoed. Meer informatie over het project is te vinden op www.mericibergen.nl.

Ontwerp bestemmingsplan ter inzage
In de zomer van 2013 stemde de gemeenteraad in met het stedenbouwkundig plan voor Landgoed Merici. Het ter inzage leggen van het ontwerp bestemmingsplan is de volgende stap in de ontwikkeling. Het stedenbouwkundig plan kent verschillende soorten woningen, waaronder twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. Het ontwerp bestemmingsplan kunt u tot 26 februari inzien via de website www.bergen-nh.nl en bij de balie van het gemeentehuis.

Inloopavond 22 januari
Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM organiseert samen met de gemeente Bergen een inloopavond voor omwonenden en andere geïnteresseerden. Tijdens de inloopavond is ook de gemeente aanwezig om een toelichting te geven op de inhoud van het ontwerp bestemmingsplan en de procedure. De inloopavond vindt plaats op woensdag 22 januari 2014 tussen 19:00 en 21:00 uur. De locatie voor de bijeenkomst is de grote zaal van het Kloosterhof Angeline Merici, Nesdijk 31 in Bergen. Omwonenden krijgen een uitnodigingsbrief van ontwikkelaar AM.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media