Ontwikkeling 400 woningen Noorderkwartier Amsterdam op stoom

De heipalen van de nieuwe woonwijk Noorderkwartier in Amsterdam gaan nog voor het einde van dit jaar de grond in. Dit maakt CZAN ontwikkeling (ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM) bekend. Sinds het tekenen van de uitvoeringsovereenkomst met de gemeente Amsterdam medio 2015, bevinden de plannen zich in de afrondende fase. De gemeente is bijna klaar met het bouwrijp maken van de locatie.

Noorderkwartier wordt een gevarieerde woonwijk

De nieuwe woonwijk Noorderkwartier krijgt een gevarieerd woningaanbod met 96 eengezinswoningen, 24 kavels voor particulier opdrachtgeverschap (Create@Noord) en circa 375 appartementen voor studenten. De wijk ligt naast het nieuwe metrostation Noord wat zorgt voor een optimale bereikbaarheid.

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Noord is enthousiast over de ontwikkelingen en vooral over het groen. “Wij vinden het fijn dat er goed is geluisterd naar bewoners en er in het Noorderkwartier ruimte is voor groen en speelgelegenheid. Dat vinden wij erg belangrijk.”

”Blauwhoed en AM maken in Amsterdam-Noord een nieuw stuk stad waar verschillende functies bij elkaar komen. Het luisteren naar de wensen van klanten is hierbij essentieel. We zijn blij deze ontwikkeling samen met de gemeente te realiseren.”, vertelt Wim Looijen, adjunct directeur AM Noordwest.

Bouw eengezinswoningen

Jeroen Stins, senior ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed: “De eengezinswoningen zijn ontworpen door LEVS en Ponec de Winter architecten. Het ontwerp sloot zo goed aan op de wensen van de potentiële kopers dat we meteen konden doorpakken. Inmiddels zijn alle woningen verkocht en is het bestemmingplan vastgesteld. De start bouw staat gepland voor eind 2017.”

Start verkoop kavels

De 24 zelfbouwkavels in Create@Noord gaan naar verwachting ook dit jaar nog in verkoop. De belangstelling hiervoor is groot. Jeroen Stins: “Je eigen huis bouwen op een ruime kavel met een privé parkeerplaats in Amsterdam is natuurlijk een unieke kans. Die zullen weinig mensen aan zich voorbij laten gaan.”

De Key koopt appartementen

Tot slot heeft CZAN in woonstichting De Key de partij gevonden voor afname van een appartementencomplex met ca. 375 units voor studenten. Hiertoe ondertekenden betrokken partijen in augustus jl. de letter of intent. De voorgenomen aankoop van de studentenwoningen past prachtig in het beleid van de woonstichting. “Wij hebben ons ten doel gesteld woonstarters te helpen aan betaalbare woonruimte in Amsterdam. De realisatie van een woontoren voor deze doelgroep in Noorderkwartier is een mooie toevoeging aan onze portefeuille”, aldus Eelco Siersema, directeur Vastgoed van De Key. De woontoren wordt ontworpen door Inbo Architecten. De start bouw is halverwege 2018 gepland. De eerste studenten zullen begin 2020 hun intrek nemen.

Onderdeel van centrumgebied Amsterdam Noord

Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN komt straks het beginstation van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS binnen vijf minuten bereikbaar wordt. In CAN wordt een verscheidenheid aan woon- werk en verblijfmilieus gerealiseerd.

Blauwhoed en AM realiseerden in CAN eerder al Elzenhagen Noord (van 2007 tot 2014). Deze woonwijk bestaat uit circa 600 woningen en appartementen in verschillende typen en grootten.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media