Ontwikkelcombinatie 023 en SPF Beheer tekenen turnkey overeenkomst voor realisatie 188 huurwoningen De Entree in Haarlem

Nieuw aanbod huurwoningen in ‘De Poort van Haarlem’.

Ontwikkelingscombinatie 023 en SPF Beheer b.v. namens Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Stichting Spoorwegpensioenfonds hebben een turnkey overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van 188 woningen in de nieuwe wijk De Entree in Haarlem. De woningen zijn alle bestemd voor de verhuur. Ontwikkelingscombinatie 023 betreft een samenwerking tussen AM, BPD, Slokker en Ymere.

De locaties voor de huurwoningen (blokken W3 en W4) bestaan respectievelijk uit 25 eengezinswoningen en 62 appartementen en uit 24 eengezinswoningen en 77 appartementen. Van deze woningen zijn 45 appartementen bestemd voor de sociale huur, alle overige woningen worden verhuurd in de vrije sector.

Marlinda Zingstra, acquisiteur van SPF Beheer: “Wij zijn verheugd met de verwerving van dit project op deze locatie. Haarlem zien we als één van de meest aantrekkelijke woonsteden van Nederland. De mix tussen eengezinswoningen en appartementen, op korte afstand van het historische centrum, sluit goed aan bij de vraag naar huurwoningen in Haarlem”.

Stoere architectuur

De woningen kenmerken zich door een stoere architectuurstijl met veel aandacht voor detaillering, metselwerk en hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. De eengezinswoningen zijn voor een deel gelegen aan de centrale waterpartij en de appartementen zijn voorzien van een buitenruimte op het zuiden met uitzicht over de binnentuin. De woonoppervlaktes variëren vanaf 54 m² tot en met 108 m² voor een appartement en vanaf 129 m² tot en met 178 m² voor een eengezinswoning. De fraai uitgewerkte hoek van De Entree met de woonblokken W3 en W4 vormt een eye-catcher, waarmee de entree van Haarlem duidelijk wordt gemarkeerd.

Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de stijl van de Haarlemse architect Van Lochem en komt van Inbo (blok W3) en Heren 5 architecten (W4). Het ontwerptraject is begeleid door Jos van Eldonk van Common Affairs, die namens de OC en gemeente is aangesteld als supervisor van het project.

Het project wordt gerealiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward. Naar verwachting start de bouw in oktober 2017. De oplevering van de eerste woningen is gepland voor begin 2019.

Cushman en Wakelfield en SAUND traden voor SPF Beheer respectievelijk op als adviseur en technische begeleider.

De Entree

De Entree telt straks in totaal circa 800 woningen en wordt gerealiseerd tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan in het zuidoosten van Haarlem. De wijk heeft een ruime opzet en wordt gecreëerd rondom een grote centrale waterpartij, omringd door recreatie- en groenvoorzieningen. De Entree omvat een divers aanbod van hoog en laag, afwisselende gevels, gezinswoningen en appartementen, tuinen, balkons, serres en terrassen. Appartementengebouw De Hofmeester vormt het laatste plandeel aan de westelijke kant van de Entree. Het gebouw ligt centraal in het plan en grenst aan het water van De Hofvijver. De verkoop van De Hofmeester start in het voorjaar.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media