Officiële oplevering woontorens Entrada in Hilversum

Download PDF

Kleinschalige, stedelijke opzet trekt veel jonge woningzoekenden

Wethouder Jan Rensen verricht woensdag 17 oktober de officiële handeling voor de oplevering van de vijf woontorens van Entrada in het centrum van Hilversum. Het plan van Dudok Wonen en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft zowel in het koop- als huursegment veel jonge woningzoekenden aan zich weten te binden. Zo is de helft van alle huurders niet ouder dan 35 jaar.

Entrada telt vijf woontorens met 61 koop- en 90 huurappartementen. De torens vormen een opvallende entree naar de binnenstad. De kleinschalige, stedelijke opzet past goed in de omgeving; de gebouwen zijn stoer, maar tegelijk ook slank. Door de slimme ligging van de torens ten opzichte van elkaar en door een van de gevels van elke toren iets te draaien, hebben de appartementen en de buitenruimten veel licht. Om het groene beeld van de verhoogde binnentuin te versterken, is in de binnengevels een strook opgenomen waarlangs klimplanten groeien.

Jonge woningzoekenden
Vooral jonge woningzoekenden hebben dankbaar gebruik gemaakt van een erfpachtregeling met ingroeicanon van de gemeente waardoor de betaalbaarheid van de appartementen toenam. Ook de huurappartementen zijn erg in trek bij jonge mensen; de helft van de huurders is niet ouder dan 35 jaar. In het complex bevinden zich twee-, drie- en vierkamerappartementen. Alle appartementen zijn verkocht en verhuurd. Entrada beschikt over een hoogwaardig ingerichte semi-openbare ruimte en inpandige parkeerplaatsen voor de bewoners. Entrada is een ontwerp van Tangram Architecten. De bouw heeft circa drie jaar in beslag genomen en was in handen van Aalberts Bouw.

Dudok Wonen
Dudok Wonen is een huurders- en koperscorporatie. We bieden betaalbare woonruimte aan ruim achtduizend huishoudens in het Gooi. Wij bieden onze klanten kansen op een passende wooncarrière. Daarvoor hebben we unieke woonproducten ontwikkeld om zo veel mogelijk mensen onafhankelijk te maken op de woningmarkt. Een groot deel van het bezit is ontworpen door de beroemde architect W.M. Dudok. De naam ´Dudok Wonen´ moet een weerspiegeling zijn van onze ambities: we nemen initiatieven en zetten onze middelen in om samen met anderen te werken aan een sociaal en economisch vitale regio en het culturele erfgoed te behouden.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media