Officiële opening eerste Hely Hub

Na een pilotperiode van een aantal maanden is de Hely Hub gisteren feestelijk geopend tijdens de Mobility Hub Conference. De afgelopen maanden hebben de gemeente Delft, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BAM en Hely hard gewerkt om de eerste Hely Hub te openen. “Een jaar geleden was er nog geen Hely. We zijn begin maart 2018 begonnen met de plannen en eerste gesprekken", vertelt Jan Paul van Heemskerck, directeur van Hely.

Foto: v.l.n.r. Anton Schalken AM, Martina Huijsmans Wethouder gemeente Delft, Tarik Fawzi Co-founder en Business Developer Hely, Sander Buningh Manager Mobiliteit BAM

Multimodale hub

De hub is multimodaal, wat inhoudt dat je hier niet alleen (elektrische) auto’s, maar ook elektrische fietsen en bakfietsen kunt gebruiken. Deze zijn via één app te gebruiken door de bewoners van Schoemaker Plantage. Er kan elke rit gebruik gemaakt worden van ander type vervoersmiddel, waarmee er zo goed mogelijk aangesloten wordt op de mobiliteitsbehoefte van dat moment. “Schoemaker Plantage was in eerste instantie niet de meest voor de hand liggende locatie, omdat het een wijk is de oude parkeernormen.” legt Anton Schalken, projectdirecteur van AM, uit. “Wél was hier de ruimte en past een mobiliteitshub goed in de duurzame uitstraling van Schoemaker Plantage”. En de mobiliteitshub is goed ontvangen “Na anderhalve maand zijn er al 82 gebruikers op het platform!” aldus tevreden Jan Paul van Heemskerck.

Mobiliteit in de toekomst

De mobiliteitshub is voor alle betrokken partijen een project waarin ze kunnen leren over Mobility-as-a-Service oplossingen. Deze moeten positief bijdragen aan de verduurzamen en leefbaarheid van de stad. “De gemeente Delft heeft de mobiliteitstransitie een belangrijk onderdeel van bet bestuursprogramma van het college gemaakt.” vertelt Martina Huijsmans, Wethouder Gemeente Delft Ruimtelijke ordening, Mobiliteit en Dienstverlening. Ook AM en BAM richten zich de komende jaren meer mobiliteit en duurzaamheid en hopen de mobiliteitshub in toekomstige projecten standaard in te passen.

Tot slot zijn alle aanwezigen gevraagd om mee te debatteren over mobiliteit in de toekomst. Een van de stellingen luidde “Deelmobiliteit moet binnen drie jaar een geïntegreerd onderdeel zijn van het nieuwe wonen.”, waar de meerderheid van de aanwezigen het mee eens was. Met de Hely Hub in Schoemaker Plantage is er een bijzondere ontwikkeling gestart.

Lees ook https://www.am.nl/persbericht-delft-start-met-eerste-multimodale-mobiliteitshub-hely/.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media