AM geeft startsein bouw meest energiezuinige stadsbuurt in Delft

Nul-op-de-meterhuizen Schoemaker Plantage in stijl van ‘Nieuwe Delftse School’.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft donderdag 6 oktober het startsein voor de bouw van de eerste 26 huizen in de Schoemaker Plantage tijdens een feestelijke bijeenkomst voor kopers en andere betrokkenen. Wethouder Lennart Harpe van de gemeente Delft verricht hierbij de officiële handeling. Op de voormalige TNO-locatie wordt de eerste buurt in Delft met bijzonder energiezuinige huizen gerealiseerd. Voor het bepalen van de juiste invulling van deze wijk, heeft AM al in een vroeg stadium contact gezocht met belangstellenden, omwonenden en andere betrokkenen. Dit heeft geresulteerd in een plan dat goed aansluit bij de wensen van potentiële kopers en waarvoor veel belangstelling is.
prof-schoe-plan-v-c01-def-klein

Meest energiezuinige stadsbuurt in Delft

De Schoemaker Plantage is een buurt met bijzondere aandacht voor de uitstraling van de zogenaamde nul-op-de-meterhuizen (NOM). De zonnepanelen zijn fraai geïntegreerd in het ontwerp van de huizen, die hiermee kunnen voorzien in hun eigen energiebehoefte. Bij een nul-op-de-meterhuis zijn de in- en uitgaande energiestromen in balans en wordt voorzien in gezond en comfortabel wonen. In het ontwerp van Bedaux de Brouwer Architecten komen verleden en toekomst samen: de huizen hebben het karakteristieke uiterlijk van de Delftse school, terwijl ze al het comfort van een bijzonder energiezuinig huis hebben. De huizen zijn voorzien van een warmte/koude opslag (WKO)-systeem met warmtepomp. Zo hebben de huizen niet alleen vloerverwarming in de winter, maar ook vloerkoeling in de zomer en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dat zorgt voor een gezonder binnenklimaat. De prijzen voor de huizen variëren van € 329.000 tot en met € 526.000 v.o.n. inclusief nul-op-de-meterinstallatie. De toekomstige bewoners van een NOM-huis zijn voordeliger uit dan bij een regulier huis. De energielasten zijn lager. Bovendien kunnen kopers van een NOM-huis € 27.000 meer lenen. Dit is eenvoudig zelf te berekenen op www.hetkangewoon.nl/maximale-hypotheek-berekenen.

Wonen aan het stadspark

Het hart van de nieuwe woonbuurt wordt gevormd door een groot stadspark, dat al tijdens de bouw van de huizen wordt aangelegd. De eerste 26 kopers wonen dus al aan het park bij het betrekken van hun nieuwe huis.

Combinatie van duurzaamheid en uitstraling

De combinatie van een hoge ambitie voor de architectuur, het klantgericht bouwen en het realiseren van duurzame nul-op-de-meterhuizen is een uitdaging die projectontwikkelaar AM als initiatiefnemer heeft opgepakt. Wilco van den Ban (directeur AM Zuidwest): “We willen een inspirerende nieuwe stadsbuurt aan Delft toevoegen in de stijl van een eigentijdse Delftse School. Door nul-op-de-meter, met tot wel veertig zonnepanelen per huis, in het ontwerp te integreren laten we zien dat duurzaamheid en uitstraling heel goed samen kunnen gaan”.

De bouw is in handen van BAM Woningbouw. Meer informatie over de nieuwe buurt en het nul-op-de-meterconcept is te vinden op www.schoemakerplantage.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons businessmodel ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media