Nieuwe toekomst voor het Deliterrein

Gemeente Haarlem en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM sluiten een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van het Deliterrein en het naastgelegen Shellterrein in Haarlem Noord. AM wil het gebied ontwikkelen tot een woonlocatie met circa 58 eengezinswoningen en 91 appartementen. De overeenkomst houdt in dat de gemeente en AM samen verkennen hoe te komen tot een haalbaar plan voor de ontwikkeling van de locatie.

Het voormalig terrein van de gasfabriek in de Indischebuurt Zuid ligt al jaren te wachten op een nieuwe bestemming. De bodemsanering is in 2014 afgerond en de locatie is nu geschikt voor woningbouw.

De nota gaat ter informatie naar de raadscommissie Ontwikkeling. Daarna kan de intentieovereenkomst worden getekend door wethouder Jeroen van Spijk en  gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM.

Het Deliterrein is eigendom van gemeente Haarlem, AM  is eigenaar van het naastgelegen Shellterrein. Het streven is om eind 2016 een koopovereenkomst voor het Deliterrein gereed te hebben, zodat deze locatie en het naastgelegen terrein integraal ontwikkeld kunnen worden. Na het sluiten van de koopovereenkomst, volgt een wijziging van het bestemmingsplan. Zodra meer informatie bekend is over de plannen en de voortgang van het project, worden de buurtbewoners betrokken bij de verdere uitwerking.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media