NEPROM-essay: Juist nu in coronatijd moeten we investeren in sterke steden

In het NEPROM-essay ‘Juist NU! Samen investeren in sterke steden’ roept de brancheorganisatie van ontwikkelaars op tot de noodzaak te investeren in de aanpassing van onze steden naar aanleiding van de coronacrisis.

Daarbij bepleit de NEPROM om meer te investeren in zaken die gericht zijn op welzijn, gezondheid en duurzaamheid en minder in materiële welvaart.

Raymon van Miltenburg, directie AM en lid van de NEPROM: ‘Geweldig om een bijdrage te leveren aan dit essay. Het raakt precies de vijf maatschappelijke thema’s waar we als AM sinds 2017 actief op inzetten, waaronder het AM-thema ‘Healthy urban living and working’. Buitengewoon plezierig ook om ons project in aanbouw Helix terug te zien in het essay. Bij uitstek een praktijkvoorbeeld van een kantooromgeving waarin gezond werken in een stedelijk gebied centraal staat.’

De NEPROM doet met het essay een appèl op ondernemers, gemeenten, beleggers, banken, ontwikkelaars en alle anderen die zich betrokken voelen bij de kwaliteit van onze leefomgeving om met elkaar de schouders er onder te zetten en met bewoners en gebruikers onze gebouwde omgeving aan te passen aan de veranderingen in onze samenleving. Laten we – juist nu – samen investeren in sterke steden, waar het welzijn van de mens centraal staat!

Lees hier het NEPROM-essay Juist NU! Samen investeren in sterke steden.

Op de afbeelding is het kantoorgebouw Helix in Utrecht te zien. Het kantoorgebouw in aanbouw omvat ruim 10.000 m2 verhuurbare vloeroppervlakte en ontworpen voor bedrijven die op zoek zijn naar een werkomgeving met een gezond binnenklimaat en een bijzondere architectonische uitstraling. Helix is ontworpen door Paul de Ruiter Architects. Er wordt op dit moment volop gebouwd.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media