Middelburg- Woonboulevard de Mortiere officieel geopend

Belangrijke mijlpaal in realisatie van het Masterplan Mortiere

Burgemeester Schouwenaar van Middelburg heeft zaterdag 31 maart, samen met de ontwikkelaars Heijmans en AM, Woonboulevard de Mortiere officieel geopend. Met de opening van de horecavoorziening ‘t Hoofdkantoor op het centrale plein is Woonboulevard de Mortiere nu compleet. In totaal zijn er meer dan 25 grootschalige winkelformules gevestigd die zich richten op alle mogelijke artikelen voor in en om het huis, op het centraal gelegen plein zijn ruim duizend parkeerplaatsen gesitueerd. De aantrekkingskracht van het winkelgebied is groot, jaarlijks bezoeken ruim twee miljoen mensen de Woonboulevard. De burgemeester benadrukte dat de woonboulevard een belangrijke aanvulling is op het huidige winkelbestand in het centrum van Middelburg.

Met de afronding van de woonboulevard is weer een belangrijke mijlpaal in de realisatie van Mortiere bereikt. In de directe omgeving van de woonboulevard zijn inmiddels ruim zeshonderd  woningen  gerealiseerd. Het woningaanbod in Mortiere is met  vrije kavels tot patiowoningen zeer divers.  Consortium Mortiere (Heijmans en AM) zal met het toekomstige woningaanbod nadrukkelijk blijven inspelen op de woningbehoefte in Middelburg en omgeving in zowel het koop- als huursegment. Andere hoogtepunten in de realisatie van de nieuwe stadsentree waren de opening van de golfbaan, het  Van der Valk hotel, de realisatie van het Zeeland Entertainment Park, de ontwikkeling van het bedrijventerrein en de opening van de N57.

De gemeente Middelburg  en  Consortium Mortiere  werken al vanaf  2001 samen aan de ontwikkeling van het Masterplan Mortiere waarmee naast de woonwijk ook een volledig nieuwe entree voor de stad wordt gerealiseerd. Gemeente en Consortium streven er naar Mortiere in 2020 af te ronden.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media