Micrio

Waar we gelukkig van worden en hoe.

De basis van ons woongeluk
Comfort vinden we het allerbelangrijkst voor ons woongeluk. Maar ook sociale contacten, ruimte & indeling wegen zwaar. Hoe spelen we zo goed mogelijk in op de verschillende geluksfactoren? 

Een mooi voorbeeld zien we in Utrecht-Overvecht. Hier, op de locatie waar de Nederlandse Pakket Dienst was gehuisvest, wordt ruimte gecreëerd voor wonen, werken en ontspannen. We besteden extra aandacht aan de pijlers gezondheid, kunst & cultuur en ondernemen. Op basis daarvan biedt het totaalprogramma een inspirerende plek met ruimtes die ervoor zorgen dat je elkaar makkelijk kunt ontmoeten. En dat zijn nou precies van die dingen die een mooie basis vormen voor ons woongeluk. 

In de Superplint kan het
Samen met NL Architects, Paul de Ruiter Architects en LINT Landscape Interventions zijn de gebouwen en openbare ruimte zodanig ontworpen, dat er een verbinding ontstaat met winkelcentrum Overvecht en een ecologische zone langs het water. Maar daarnaast kent de nieuwe NPD-locatie de zogeheten Superplint. Deze hoge hal in het middelste van de drie gebouwen biedt ruimte aan ondernemers uit de wijk om te starten en om zich verder te ontwikkelen. 

Ook hier spelen de pijlers een belangrijke rol. Een bioscoop of een foodtruckfestival? Een voorleesochtend of een potje basketbal? Het kan allemaal op deze bijzondere plek, zolang het op een inspirerende manier bijdraagt aan het creëren van ontmoetingen tussen gebruikers. 

Samen met ondernemers en bewoners
Bewoners en lokale ondernemers bepalen in belangrijke mate welke projecten er uitgevoerd zullen worden. Onze partners SKONK, Kantien, HIK ontwerpers en Sophies Kunstprojecten geven alle ruimte aan wensen en initiatieven vanuit de buurt. Zij begeleiden de ontwikkeling en zorgen voor de organisatie. 

De programmering wacht niet totdat het hele project voltooid is. Integendeel, de eerste activiteiten gaan zo snel mogelijk van start. En naast bijvoorbeeld ‘kant en klare’ horecagelegenheden komt er ook een leerwerkrestaurant. Hier gaan onder andere aankomende pizzabakkers de fijne kneepjes van het vak leren en in de praktijk brengen.  

Hé, jij ook hier?
Woongeluk: het zit hem ook in aandacht voor de details. De 350 appartementen zijn allesbehalve eenheidsworst. Het woonoppervlak varieert van 40 tot 120 vierkante meter, er zijn woonwerkwoningen en woonzorgwoningen. Wandel je door de grote binnentuinen, dan zie je dat alle bewoners daar gebruik van kunnen maken. En heel fijn: de tuinen liggen op een zodanige hoogte, dat je er als bewoner optimaal kunt genieten van de zon.  

Trappen vanaf de verschillende verdiepingen geven toegang tot de binnentuinen en ook dat stimuleert weer ontmoetingen. Het is dus beslist geen toeval dat je hier regelmatig bekenden tegen het lijf loopt. En ja, daar worden wij nou gelukkig van.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media