Meer woningen voor starters in nieuw woongebied Kernhem in Ede

Download PDF

Om beter te kunnen inspelen op de huidige marktvraag in Ede en omstreken ontwikkelt Ontwikkelingscombinatie Kernhem (Van Campen Bouwgroep en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM) 33 woningen voor starters in het nieuwe woongebied Kernhem. Het eerste deelplan Elzenbrink met 88 woningen is in zijn geheel verkocht en opgeleverd. De bouw van deelplan Iepenweide met 98 woningen, inclusief de 33 starterswoningen, is in mei gestart. De eerste woningen uit dit deelplan worden nog dit jaar opgeleverd.

De jonge woonwijk Kernhem ligt in het noordwestelijke gedeelte van Ede op het kruispunt van bos, landschap en stedelijke voorzieningen. Kwaliteit, duurzaamheid en ecologie zijn de belangrijkste uitgangspunten voor de ontwikkeling van Kernhem. De houtwallen, lanen, bermen, plantsoenen, vijvers, sloten en het aangrenzende agrarische gebied vormen gezamenlijk een groene en natuurlijke omgeving. De woningen in Kernhem hebben een herkenbare, traditionele architectuur met fraaie details zoals overstekende kappen, erkers, openslaande deuren en dakkapellen. Het ontwerp van de woningen is van Cita Architecten.

Woningaanbod
In het al opgeleverde plan Elzenbrink zijn dertig rij- en achttien hoekwoningen, veertien twee-onder-een-kapwoningen en vier vrijstaande woningen gerealiseerd. Deelplan Iepenweide met 98 rij- en hoekwoningen heeft dezelfde dorpse sfeer als Elzenbrink. Om goed in te kunnen spelen op de huidige marktvraag zijn in het plan 33 starterswoningen in de prijsklasse van circa € 165.00o opgenomen. De bouw van de eerste woningen is in mei gestart en met het huidige hoge tempo zullen nog dit jaar de eerste woningen worden opgeleverd. In Iepenweide zijn nog diverse woningen te koop. De prijzen voor deze woningen lopen uiteen van € 199.900 voor een rijwoning tot € 255.500 voor een royale hoekwoning. Op www.iepenweide.nl is meer informatie over het plan te vinden. De bouw van Kernhem is in handen van Van Campen Bouw/Zelhem B.V.

Duurzaam wonen
In totaal 65 woningen zijn voorzien van een energiezuinig verwarmingsysteem. Hiervoor wordt het innovatieve warmte-/koude opslag (WKO) systeem toegepast. Voor deze duurzame voorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door gebruik van een individuele warmtepomp worden de woningen door middel van vloerverwarming in alle ruimtes op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. Uit recente ervaringen blijkt dit innovatieve systeem te werken naar volle tevredenheid van de bewoners. De starterswoningen zijn voorzien van een zuinige HR++ gasketel in combinatie met hoogwaardige isolatie.

AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Van Campen Bouwgroep B.V.
Van Campen Bouwgroep B.V. is een zelfstandige, ontwikkelende bouwonderneming die zich in brede zin richt op woningbouw en utiliteitsbouw. Een typisch Achterhoeks bedrijf, opgericht in 1939 door Jac. Van Campen te Zelhem. Het familiebedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid van een timmerbedrijf tot een allround bouwonderneming. Onder de paraplu van Van Campen Bouwgroep B.V. ressorteren de divisies Van Campen Planontwikkeling B.V. en Van Campen Bouw/Zelhem B.V. Veelzijdigheid typeert de organisatie. Speerpunten zijn duuzaam en energiezuinig ontwikkelen en bouwen.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media