Management AM gecertificeerd door RICS

Ed Nypels (RICS): ‘Initiatief AM voorbeeld voor vastgoedbranche’

Leden van het managementteam van AM hebben op 8 december hun certificaat van RICS, het Royal Institution of Chartered Surveyors, in ontvangst genomen. Na een intensief assessmenttraject zijn zij toegetreden tot deze mondiale organisatie voor vastgoedprofessionals die zich beijvert voor professionaliteit en integriteit. De diploma’s werden uitgereikt in het AM Huis door Wendy Verschoor, voorzitter RICS Nederland, en Ed Nypels, country manager RICS Benelux.

_DSC6475LR

V.l.n.r. Frank Klomp, Alfred Bolks, Ronald Huikeshoven, Frank Lambert, Ellen Masselink, Wilco van den Ban, Ed Nypels, Gerhard Bolk, Sander ter Beek, René van Wijk, Mario Broos, Roel Vollebregt, Henri de Pater en Wendy Verschoor.

‘Integriteit is één van de kernwaarden van AM. Om dit verder te verankeren in ons denken en handelen, hebben wij besloten een traject van assessment in te gaan om gecertificeerd lid van RICS te worden. Dit betrof de leden van ons management team met een functie die direct aan gebieds- en vastgoedontwikkeling is gelieerd’, stelt Roel Vollebregt, directievoorzitter van AM. ‘Dit is een intensief proces geweest waarbij wij aan de hand van praktijkcases hebben stilgestaan bij onze professionaliteit en integriteit in ons dagelijks handelen. Wij zijn verheugd dat alle AM-collega’s die aan dit traject hebben deelgenomen, zijn toegelaten als professioneel lid van RICS.’

De nieuw gecertificeerde AM’ers zijn: Roel Vollebregt, Mario Broos, Henri de Pater, Gerhard Bolk, Alfred Bolks, Frank Klomp, Wilco van den Ban, Ellen Masselink, Sander ter Beek, Frank Lambert en René van Wijk. Ronald Huikeshoven was al RICS-lid.

RICS wordt wereldwijd en inmiddels ook in Nederland erkend als toonaangevende ledenorganisatie voor vastgoedprofessionals, met 120.000 leden wereldwijd en in ons land 650 individuele leden. RICS staat ook in Nederland voor professionaliteit en integriteit voor individuen en organisaties en produceert hiervoor simpele ethische gedragsprincipes en beroepsstandaarden voor klant en serviceverlener.

Eerste managementinitiatief voor certificering
‘Ook ontwikkelaars vormen een integraal onderdeel van het professionele vastgoed. Wij zijn daarom blij, dat AM als eerste organisatie in Nederland het initiatief heeft genomen haar management te laten certificeren door RICS’, stelt Ed Nypels. ‘Deze entreetoets is geen sinecure, maar een stevig assessment van kennis, kunde en integer kunnen opereren in het vastgoed. Deze managementbeslissing van AM draagt bij aan het herstel van vertrouwen in de vastgoedsector. Dit zou een voorbeeld kunnen zijn voor veel meer professionele vastgoedbedrijven. Ethisch handelen begint immers bij de beslissingen en handelingen van individuen in de top van een onderneming.’

 Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media