Koplopersgroep Blue Building Institute van start

AM Real Estate Development partner in initiatief voor gezond werken.

AM Real Estate Development richt zich op het realiseren van slimme, duurzame en gezonde gebouwen en is in dit kader toegetreden tot de koplopersgroep van het kennisplatform Blue Building Institute (BBI). Het BBI is een non-profit platform, kennisinstituut en incubator op het raakvlak van welzijn, gezondheid en de gebouwde omgeving. Het BBI is opgericht met de ambitie duurzame en gezonde werkomgevingen te realiseren.

AM Real Estate Development wil toonaangevend zijn bij het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de gebouwde omgeving. Zij gaat samen met het BBI en overige partners uit de koplopersgroep op een vernieuwende manier invulling geven aan het begrip duurzaamheid. Het samenwerkingscontract dat op de Provada is getekend, markeert de start voor een nieuwe leidraad voor het ontwikkelen van gezonde en mens-georiënteerde gebouwen, die aanvullend is aan BREEAM en op zeven niveaus kijkt naar duurzaamheid (WELL).

De uitdagingen op het gebied van preventie van chronische- en lifestyle gerelateerde ziektes, de noodzaak tot het optimaliseren van de productiviteit en welzijn van medewerkers, de strijd om talent als concurrentievoordeel, de bekostiging van ons zorgstelstel en het kunnen aantrekken en behouden van huurders, dwingen ons om gezonde en mens-georiënteerde gebouwen de hoogste prioriteit te geven en sector-overstijgend samen te werken aan oplossingen, innovaties en nieuwe business modellen.

Nils Bonder, Manager Healthy Urban Living : “Met deze samenwerking gaan we zorgen dat de Amerikaanse WELL certificering geschikt wordt gemaakt voor de Nederlandse en Europese markt. Daarnaast zal er nog meer onderzoek worden gedaan naar de daadwerkelijke impact van gezondheidbevorderende maatregelen in de gebouwde omgeving. Wij zijn er van overtuigd dat slimme (digitale) gebouwen, goed ontwerp en individuele feedback zorgen voor een gezonde werkomgeving. Een gezond gebouw, dát is de nieuwe waarde van het vastgoed.”

Over Blue Building Institute

Het Blue Building Institute (BBI) is een non-profit platform, kennisinstituut en incubator op het grensvlak tussen menselijk welzijn en gezondheid en de gebouwde omgeving. Een toekomstbestendige en daarmee duurzame gebouwde omgeving, verbindt de elementen People, Planet en Profit in één business model. BBI heeft als doel een beweging rondom gebouwen met een positieve impact op de mens, zogenaamde Blue Buildings, op gang te brengen en te versnellen samen met stakeholders binnen de vastgoed-, zorg-, beleggings-, academische- en verzekeringswereld. Dit doet zij door het gezamenlijk initiëren van innovatieve projecten, het ontwikkelen van best-practices, het initiëren van praktische research en het organiseren van seminars en masterclasses om de kennis te delen. Een belangrijk onderdeel van dit programma wordt gevormd door de aanpassing van de WELL Building Standard aan Europese normen in samenspraak met de International Well Building Institute en de harmonisering ervan met het de BREEAM certificering uitgevoerd door de Dutch Green Building Council. Zie ook www.bluebuildinginstitute.eu.

Over AM RED

AM Real Estate Development is de dienstverlener met oplossingen voor huisvestingsuitdagingen in commercieel vastgoed. Zij biedt ontwikkelmanagement, of het nu gaat om (integraal) projectmanagement, ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes middels een advies of het volledig uit handen nemen van vastgoed(her)ontwikkelingsvraagstukken. Zij realiseert met haar vastgoedprofessionals haalbare en creatieve oplossingen. AM RED maakt deel uit van BAM Bouw en Vastgoed.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media