Innovator aan de slag met gratis wonen

AM, BAM Woningbouw, Bouwinvest, Eigen Haard en ERA Contour hebben de krachten gebundeld om duurzaam betaalbaar en comfortabel wonen toegankelijk te maken voor iedereen. Nu en in de toekomst. De kartrekker van deze innovatieve bedrijfsoverstijgende missie is met ingang van 1 april 2016 Rick van den Bos. Hij krijgt honderd dagen de tijd om een overtuigend plan te maken met als stip op de horizon: geld verdienen aan gratis wonen.

De organisaties werkten al eerder samen aan innovatie in de woningbouw in het initiatief “Lincubator”.  Toen werden uit de destijds betrokken organisaties vijf kandidaten geselecteerd die een jaar lang de tijd kregen om radicale innovaties op het gebied van wonen van de grond te krijgen. Met de werving van een Ondernemende Innovator heeft het (bedrijfsoverstijgend) samenwerken aan innovatie binnen de bouw- en vastgoedsector een vervolg gekregen. Van den Bos moet als geselecteerde innovator een plan maken waarin duidelijk wordt hoe betaalbaar en comfortabel wonen voor iedereen mogelijk wordt en wie en wat daarbij nodig zijn. De thema’s die hierbij spelen zijn onder meer:

  • Wonen volgens de circulaire economie;
  • De verstuiving van eigendom naar gebruik;
  • Wonen binnen de deeleconomie;
  • Woningen ‘woonklaar’ leveren op basis van een prestatiecontract;
  • Woonconcepten voor nieuwe doelgroepen, bijvoorbeeld statushouders;
  • Ontwikkeling van nieuwe producten en diensten met bijvoorbeeld de woning als data-engine.

Rick van den Bos (1975) is geselecteerd uit een groep van 45 enthousiaste kandidaten. Rick was hiervoor commercieel directeur bij BAM Woningbouw en ondernemer bij Ecofont.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media