Hypotheekportal hetkangewoon.nl van AM en Frozn live

Online dienstverlening met filosofie ‘simpel, scherp, solide, slim en snel’

Woonconsumenten kunnen met ingang van vandaag voordelig een hypotheek afsluiten via hetkangewoon.nl. Na de aankondiging van dit hypotheekportal in mei hebben de initiatiefnemers AM en Frozn de website live gezet. Simpel, scherp, solide, slim en snel hypotheekproducten aanbieden, dat is de filosofie van dit nieuwe hypotheekbedrijf. Wie via hetkangewoon.nl zelfstandig de producten vergelijkt en een hypotheek afsluit, betaalt hiervoor slechts € 300.

AM en Frozn hebben dit initiatief genomen om woonconsumenten beter van dienst te kunnen zijn bij het financieren van hun woning. “Uit onderzoek blijkt dat veel potentiële woningkopers de financiering van hun huis ervaren als een forse belemmering”, stelt Roel Vollebregt, directievoorzitter van AM. “Wij willen die drempel verlagen. Het nieuwe hypotheekportal vergemakkelijkt de stap naar een nieuwe koopwoning. Zonder hobbels een huis kopen? Het kan gewoon.” Marcel Roorda van Frozn vult aan: “Het afsluiten van een hypotheek hoeft niet ingewikkeld te zijn, veel te kosten of lang te duren. Door nieuwe informatietechnologie slim te benutten, aangevuld met de mogelijkheid persoonlijk advies te krijgen, kunnen wij iedere woningkoper uitstekend van dienst zijn.”

‘Execution only’ of persoonlijk advies naar keuze
Op hetkangewoon.nl is het mogelijk zelfstandig (‘execution only’) hypotheken te vergelijken en af te sluiten. De klant betaalt hiervoor € 300 en heeft daarnaast de mogelijkheid telefonische ondersteuning te ontvangen voor een tarief van € 100. Daarnaast kan de klant kiezen voor persoonlijk advies, inclusief een adviesgesprek aan huis, voor een tarief van € 1.250. Alle adviseurs zijn gecertificeerd door de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs. Via het hypotheekportal worden hypotheken aangeboden van Syntrus Achmea, Nationale Nederlanden, Delta Lloyd en Conservatrix.

Voor nieuwbouw en bestaande woningen
Het hypotheekportal is beschikbaar voor iedereen die een hypotheek wil afsluiten, voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen. AM zal de potentiële kopers van haar projecten wijzen op hetkangewoon.nl. Deze blijven echter alle keuzevrijheid houden. Ook andere aanbieders van koopwoningen (zoals ontwikkelaars en bouwbedrijven) kunnen het portal kosteloos benutten en hun klanten doorverwijzen naar de website.

Bij de opzet van hetkangewoon.nl is uitvoerig overleg gevoerd met belangenverenigingen, waaronder Neprom, Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen. De activiteiten van het nieuwe hypotheekbedrijf zijn getoetst en goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Profiel AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, beleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Profiel Frozn
Frozn is een vernieuwende IT-dienstverlener, gespecialiseerd in oplossingen voor de financiële sector. Frozn benut de laatste stand van de techniek om bestaande producten op de meest efficiënte en goedkope manier aan te bieden. De ruime ervaring van de founders op dit vlak bij multinationals, in combinatie met specialistische kennis van de financiële sector, maakt Frozn tot een onderscheidende speler. Frozn bestaat sinds 2012 en werkt met zeer hoogopgeleide specialisten.

 Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media