Huurovereenkomst Hart van de Waalsprong en Hans Geveling voor twee supermarkten in energieneutraal winkelcentrum Nijmegen

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong CV (een samenwerking van AM en VanWonen) heeft een overeenkomst getekend met Hans Geveling BV voor de verhuur van twee supermarkten in het eerste energieneutrale winkelcentrum Hart van de Waalsprong in Nijmegen. Het winkelcentrum is onderdeel van het nieuw te ontwikkelen centrumgebied Hart van de Waalsprong. In totaal komt er circa 11.500 m² aan centrumfuncties verdeeld over circa 35 verhuurbare units. Voor ongeveer de helft van het winkelgebied heeft Hart van de Waalsprong CV de overeenkomst gesloten. Er komt een full service Albert Heijn en een nog nader te bepalen discountformule. Hiermee is een belangrijke basis gelegd voor de invulling van het winkelcentrum. In de loop van 2019 wordt gestart met de verhuur van de resterende winkels en voorzieningen.

Gerhard Bolk, directeur AM, namens Hart van de Waalsprong CV: “Hans Geveling BV is een bedrijf dat al geruime tijd zeer succesvol supermarkten exploiteert. Naast de benodigde marktkennis en activiteiten op het vlak van (sociale) duurzaamheid is zij ook lokaal goed bekend met onder meer winkels in Huissen, Gendt en Bemmel, waardoor zij als grootste huurder het nieuwe winkelcentrum van Hart van de Waalsprong naar een hoger plan kan tillen, passend bij de ambitie.”

Hans Geveling, directeur: “Ik ben zeer verheugd over de samenwerking met AM en VanWonen voor deze nieuw te bouwen Albert Heijn winkel. Als Nijmegenaar komt er voor mij persoonlijk een grote droom uit. Een ‘eigen’ Albert Heijn in Nijmegen. We gaan van deze winkel iets bijzonders maken voor alle inwoners en de overige winkeliers van de Waalsprong en wijde omgeving. Dit betekent vooral een mooie grote Albert Heijn supermarkt, maar wel eentje met een grote lokale touch.”

Uitgesproken, toekomstgericht en verbindend

Het plan Hart van de Waalsprong is eigentijds en passend bij Nijmegen en voldoet in ruime mate aan de ambities van de gemeente. Het wordt een duurzame, bruisende stadswijk met een uitgesproken eigentijds karakter. Met grondgebonden (stads)woningen, koop- en huurappartementen en sociale huurwoningen is er ruimte voor diverse doelgroepen. Het Hart van de Waalsprong zal aanvullende voorzieningen bieden voor alle bewoners in de Waalsprong; een functioneel én sociaal hart van de Waalsprong waar winkels, maatschappelijke voorzieningen, wonen, werken en een mooie openbare ruimte worden gecombineerd. De wijk wordt een ‘gemengd stadje’ voor iedereen en krijgt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Met dit ambitieuze plan leggen AM en VanWonen de lat bewust hoog.

Multifunctionele wijk met centrumgebied

Het gebied van bijna zeven hectare bestaat uit 11.500 m² aan centrumfuncties en 450 woningen verdeeld over negen blokken. De circa 235 koopwoningen en 215 huurwoningen, waarvan 100 sociale huur en 115 vrije sector huurwoningen, liggen verspreid in de wijk. Syntrus Achmea is beoogd belegger van de winkels en vrije sector huurwoningen. De winkels liggen grotendeels aan het centrale plein. Mensen kunnen hier hun dagelijkse boodschappen doen, onder andere bij aanbieders van lokale producten. Daarnaast is er ruimte voor eigentijdse horeca. De opening van het winkelcentrum staat gepland voor 2021 en vanaf 2024 is de hele stadswijk opgeleverd.

Kijk voor meer informatie over het project op www.hartvandewaalsprong.nl.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over VanWonen
Woningen, winkels en leefomgevingen creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Dat is wat VanWonen drijft. VanWonen is de ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Bij VanWonen staan klanten en de reis die zij afleggen bij het ontwikkelen, kopen, bouwen en huren van een woning centraal. Onze aanpak is gebouwd op aandacht. VanWonen is een onderscheidende speler op de markt en zet altijd in op hoogwaardige, innovatieve en duurzame oplossingen.

Bijschrift foto v.l.n.r.: Gerhard Bolk (directeur AM), Hans Geveling (directeur Hans Geveling BV), Alfred Bolks (directeur VanWonen).

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media