Houthaven Schiedam volop in ontwikkeling

Oplevering woningen tweede fase.

Dinsdag 27 september zijn de eerste sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van de tweede fase van Houthaven. Met de oplevering van de tweede fase, die in totaal uit 15 eengezinswoningen bestaat, zijn inmiddels meer dan de helft van de woningen in de nieuwe wijk gerealiseerd. De woningen grenzen aan een autovrij plein, zijn voorzien van lichtrode klinkers en prunes bomen met een doorkijk naar de groenstrook langs het Spuikanaal. Alle eengezinswoningen liggen op eigen grond, hebben een hoogwaardige afwerking en bieden veel leefruimte.

houthaven-hoek-water-low
De woningen in tweede fase hebben drie woonlagen, beschikken standaard over drie slaapkamers en zijn beschikbaar in vier typen. De woonoppervlaktes variëren van 118 m² tot 152 m². Kopers hebben de mogelijkheid tot het creëren van een vierde en vijfde slaapkamer. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 226.500 tot en met € 292.500 v.o.n. Er zijn nog enkele woningen uit deze fase beschikbaar.

Houthaven

Houthaven is een nieuw gedeelte van het Schiedamse eiland De Gorzen. De Gorzen vormt samen met De Plantage en Het Nassaukwartier Schiedam-Zuid een waterrijke en groene omgeving. De zestig eengezinswoningen grenzen aan het bestaande gedeelte van de wijk en aan de Havendijk, dat een weids uitzicht biedt over de dijk en het Spuikanaal.

Houthaven is een kleinschalige nieuwbouwwijk, met haakse straatjes die autoluw zijn en waar kinderen vrij kunnen spelen. De parkeerplaatsen zijn op de kop van de woonblokken gesitueerd. In de reeds bestaande wijk in De Gorzen zijn diverse winkel- en onderwijsvoorzieningen aanwezig. “Het is hier echt heel zen wonen en er scheuren géén auto’s voorbij. Ook de woningen waar we tegenaan kijken zijn erg mooi. Mijn school is hier dichtbij en verderop wonen een aantal vriendinnetjes”, aldus een 11-jarige bewoonster van de Houthaven.

Derde fase

De laatste fase van het plan bestaat uit 24 eengezinswoningen, welke naar verwachting eind dit jaar in verkoop gaan. Momenteel worden voorbereidingen getroffen voor de start van de deze fase, die qua opzet lijkt op de tweede fase. Het autovrije plein met doorkijk naar de groenstrook langs het Spuikanaal komt hier terug. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw Zuidwest. Op www.houthavenschiedam.nl is meer informatie te vinden over het project.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media