Hoogste punt hoofdkantoor Capgemini bereikt

Download PDF

Het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini in Leidsche Rijn langs de A2 in Utrecht heeft op 27 augustus het hoogste punt bereikt. Met het bereiken van deze mijlpaal werden de bouwvakkers en direct betrokkenen traditiegetrouw in het zonnetje gezet. Het kantoor is ontwikkeld door AM Real Estate Development en wordt gerealiseerd door BAM Utiliteitsbouw en BAM Techniek.

De bouw van het nieuwe kantoor verloopt voorspoedig. Eind januari 2012 werd het startsein gegeven voor de realisering van het gebouw dat geheel door Capgemini wordt gehuurd. BAM verwacht het nieuwe kantoorgebouw van de consultancy- en ICT-dienstverlener in mei 2013 te kunnen opleveren.

Het kantoor van 21.000 m2 vloeroppervlak heeft de vorm van een doorlopende kantorenwand, die tevens als geluidsbuffer voor de achterliggende bebouwing fungeert. Het kantoor is ontworpen door Ibelings Van Tilburg Architecten te Rotterdam. Het gebouw bestaat uit vier kantoorvloeren en tweelaags parkeren onder het gebouw. Elke verdieping biedt circa 5.000 m2 kantoorruimte. Bij de ontwikkeling van het kantoor zijn toepassing van ‘het nieuwe werken’ en duurzaamheid leidende principes geweest. Het kantoor ontving onlangs het BREEAM-ontwerpcertificaat ‘Very Good’.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media