Hoofdkantoor Capgemini opgeleverd door AM Real Estate Development en BAM

Utrecht, 15 april 2013 – Vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development en BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht hebben vandaag het nieuwe hoofdkantoor van Capgemini Nederland B.V. (consultancy, technology en outsourcing) opgeleverd. Het gebouw bevindt zich in Leidsche Rijn Centrum Noord en omvat 21.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak, geheel gehuurd door Capgemini.

De ondertekening van het opleveringsrapport door (vanaf links:) Hans Scholten (Capgemini) en Koos van Os (BAM) en Tjeerd Dijkerman (AM Real Estate Development)

Het hoofdkantoor van Capgemini ligt parallel aan de snelweg A2, pal aan het nieuwe NS-station Leidsche Rijn Centrum met hoogwaardige voorzieningen voor openbaar vervoer en in de directe nabijheid van het nieuw te realiseren winkelgebied. Capgemini is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het nieuwe gebouw. Dankzij grote vloeroppervlakken en de directe nabijheid bij het NS-station, is het gebouw bij uitstek geschikt voor het nieuwe werken dat Capgemini enkele jaren geleden implementeerde.

Het nieuwe kantoor, ontworpen door Ibelings van Tilburg Architecten te Rotterdam, omvat vier kantoorverdiepingen boven een tweelaagse parkeergarage. Daarnaast is er een parkeergebouw gebouwd. Leidende principes bij de ontwikkeling van het kantoor door AM Real Estate Development zijn toepassing van het nieuwe werken en duurzaamheid. Het kantoor heeft dan ook het prestigieuze BREEAM-NL ontwerpcertificaat ‘Very Good’ behaald.

BAM Utiliteitsbouw regio Utrecht, BAM Advies & Engineering en BAM Techniek hebben vanaf definitief ontwerp voor de engineering gezorgd en de gebouwen door middel van LEAN en BIM bouwen in slechts veertien maanden gerealiseerd.

Nadere informatie:
– Capgemini: Alexander Kühn, Woordvoerder / PR-manager, (030) 689 62 03;
– Koninklijke BAM Groep: A.C. Pronk, (030) 659 86 21.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media