Hoge kwaliteit voorzien voor Claverveld fase 2

Zeeland Wonen en AM Zeeland gaan 2e fase ontwikkelen

Fase 2 van Claverveld wordt verder uitgewerkt door de projectontwikkelaars AM Zeeland en Zeeland Wonen. Dat heeft het college onlangs besloten. Beide projectontwikkelaars zijn gekozen na een openbare selectieprocedure, waar zij eruit sprongen door de hoge kwaliteit die zij voorzien voor Claverveld 2. Beide ontwikkelaars werken momenteel ook al succesvol aan Claverveld fase 1.

Toewijzing

De uitwerking van Claverveld fase 2 hebben zij voorlopig toegewezen gekregen. Na het ondertekenen van de koopovereenkomst met de gemeente Vlissingen en overeenstemming over het definitieve stedenbouwkundig plan, wordt de toewijzing definitief. Beide projectontwikkelaars werken al samen met de gemeente aan de ontwikkeling van Claverveld fase 1. De eerste woningen worden dit voorjaar opgeleverd.

Zeeland Wonen en AM Zeeland

Zeeland Wonen gaat in Claverveld fase 2 circa 20 woningen bouwen. AM Zeeland gaat circa 45 woningen bouwen. Beide projectontwikkelaars willen met hun woningen aansluiten op de hoge kwaliteit van Claverveld. Hierbij hebben zij speciaal oog voor de onderscheidende, Walcherse, architectuur van de woningen en hoge ambities op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort. De gemeente Vlissingen zal in Claverveld fase 2 ook nog plaats bieden aan circa 20 vrije bouwkavels voor particulieren.

Planning

De gemeente Vlissingen gaat de komende maanden met beide projectontwikkelaars de ambities uitwerken. De verwachting is dat in mei van dit jaar een definitief stedenbouwkundig plan gereed is. Op dat moment wordt ook meer duidelijk over de ‘start verkoop’ van de woningen en de uitvoering van de werkzaamheden.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media