Hoef en Haag opent Pop Up Store in Vianen

Vianen, 20 maart 2015 – Wethouder André Landwehr verricht op 27 maart de officiële opening van de Pop Up Store van Hoef en Haag aan de Voorstraat 45 in Vianen. In de Pop Up Store is alle informatie te vinden over dit nieuwe dorp aan de Lek, de woningen en activiteiten rondom Hoef en Haag. In het pand aan de Voorstraat staat de maquette van het plan. Ook worden bezoekers in de nieuwe Pop Up Store uitgenodigd hun droom voor Hoef en Haag te delen.

Bijlage bij persbericht bomenplantLR1

Bezoek de Pop Up Store!
De Pop Up Store is geopend op vrijdag 27 maart van 10.00 tot 21.00 uur, op zaterdag 28 maart van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 29 maart van 12.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 27 maart vindt om 16.00 uur de officiële opening plaats. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen of gedurende de drie Pop Up dagen de Pop Up Store aan de Voorstraat 45 te bezoeken. Ook na 29 maart zal de winkel regelmatig open zijn.

De Pop Up Store maakt deel uit van de Pop Up weekenden die op 13 en 14 maart, 20 en 21 maart en 27, 28 en 29 maart worden georganiseerd. Het voormalige pand van de Rabobank op de Voorstraat geeft ruimte aan startende ondernemers en andere initiatieven om het pand tijdelijk te benutten. De Pop Up Weekenden van de gemeente Vianen en de Pop Up Store van Hoef en Haag geven nieuw elan op de Voorstraat.

Het evenement is een van de dromen uit de Toekomstdromen voor een Vrijstad en is onderdeel van de citymarketing van Vianen. Gemeente Vianen werkt samen met Consortium Hoef en Haag, bestaande uit gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BPD (de nieuwe naam van Bouwfonds Ontwikkeling), aan initiatieven zodat citymarketing en gebiedspromotie elkaar versterken. In de Pop Up Store van Hoef en Haag is ook informatie over Vrijstad Vianen te zien.

Hoef en Haag is begonnen
Op 11 maart jl. is de aanleg van het Kasteelterrein in Hoef en Haag gestart met de aanplant van 25 bomen. De bomen werden geplant door vertegenwoordigers van Consortium Hoef en Haag, Gemeente Vianen, Provincie Utrecht en andere betrokken partijen, waaronder SVP Architectuur en Stedenbouw en Haver Droeze. Kinderen van groep 7 van de Meester de Vosschool beklommen als eerste de uitkijktoren, die door gedeputeerde Bart Krol werd geopend, en hielpen met het planten van de bomen.

Wethouder André Landwehr bracht een toost uit op de goede samenwerking, die binnen vier jaar heeft geresulteerd in een masterplan en de vaststelling van het bestemmingsplan, dat vooralsnog voorziet in de realisatie van 1.500 woningen. De eerste bewoners kunnen volgend jaar al in Hoef en Haag wonen.

De eerste fase van Hoef en Haag bestaat uit circa 370 woningen, verdeeld over de deelgebieden het Lint en het Hart. Het Kasteelterrein wordt het groene hart van Hoef en Haag, tussen Hagestein en Hoef en Haag. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om het Kasteelterrein te bezoeken en de uitkijktoren te beklimmen. De uitkijktoren biedt prachtig uitzicht over de locatie waar het nieuwe dorp gerealiseerd zal worden.

 Download PDF

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media