GZGterrein ‘s-Hertogenbosch gastlocatie voor uitreiking LEEGaward

De uitreiking van de LEEGaward 2014 vindt op 11 december 2014 plaats op het GZGterrein in ’s-Hertogenbosch. Vof GZG (bestaande uit AM Real Estate Development en Heijmans Vastgoed) en FMT vastgoedbeheer hebben in oktober 2013 de LEEGaward gewonnen voor de tijdelijke invulling van het voormalig terrein van het Groot Zieken Gasthuis (GZG) in ’s-Hertogenbosch. Deze prijs – een initiatief van PropertyNL en de Vereniging Leegstandbeheerders Nederland – is een erkenning voor de meest creatieve en sociaal verantwoorde tijdelijke invulling van leegstaand vastgoed. Vof GZG en FMT hebben de award een jaar geleden gewonnen vanwege de tijdelijke bestemming van het GZGterrein dat is uitgegroeid tot een creatieve broedplaats in ’s-Hertogenbosch.

De vaak monumentale gebouwen van het voormalige ziekenhuis kregen tijdelijk een nieuwe bestemming. Het GZGterrein biedt ruimte aan ruim 30.000 m² kantoren en creatieve units. Een gedeelte hiervan bestaat uit monumentale gebouwen die in de nieuwe bestemming gehandhaafd blijven. In totaal zijn er bijna 150 partijen actief: van web designers, fotografen, kledingontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars tot een reisbureau, een chocolaterie en een advocatenkantoor. De voormalige verpleegstersflat, de Zusterflat, wordt benut door negentig bewoners. Op de begane grond van deze flat zijn verschillende ateliers en expositieruimtes gevestigd.

Transformatie
De herontwikkeling van het GZGterrein is een project van vof GZG, een samenwerkingsverband van AM Real Estate Development en Heijmans Vastgoed. Met de recente start van de sloop komt zichtbaar vaart in de transformatie van het GZGterrein. De sloop zal ongeveer een jaar in beslag nemen, waarna het terrein wordt omgevormd tot een levendig woon-, winkel- en verblijfsgebied, dat integraal onderdeel wordt van de Bossche binnenstad. De rijksmonumentale gebouwen op het GZGterrein blijven behouden.
Voor meer informatie over het project kunt u terecht op www.gzgterrein.nl.

Download PDF

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media