Groen licht voor Zwethof

De gemeente Zoeterwoude en gebiedsontwikkelaar AM gaan aan de slag met de ontwikkeling van het project Zwethof. Een mooi landelijk plan van ruim 40 woningen aan de zuidzijde van Zoeterwoude-Dorp waar veel belangstelling voor is. De juridische procedure met de provincie is beëindigd. Het bestemmingsplan is hiermee onherroepelijk.

Werkzaamheden van start

We hebben veel geduld moeten hebben met alle procedures maar we staan in de startblokken om aan de slag te gaan. Zwethof is een project met mooie woningen passend in het landschap. Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid.” Aldus Wethouder Ton de Gans. Nog voor de zomer wordt gestart met de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de grond. Hierbij wordt zand- en grondophoging aangebracht om de locatie geschikt te maken voor woningbouw. AM start eind 2019 met de verkoop van de woningen. De planning is om in het voorjaar van 2020 te beginnen met de bouw van de woningen.

Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest: “We zijn erg blij dat we nu aan de slag gaan met het realiseren van dit prachtige plan samen met de gemeente. Met Zwethof creëren we een plek waar toekomstige bewoners zich thuis voelen in een landelijke groene omgeving.”

De juridische procedures zijn beëindigd

Het project Zwethof kent een lange geschiedenis. De gemeenteraad stelde in september 2018 het plan vast. Maar de provincie was het niet eens met dat plan. Dit leidde tot meerdere procedures bij de Raad van State. Op 1 mei gaf de rechter de gemeente gelijk in de eerste procedures. Afgelopen dinsdag heeft de provincie besloten de twee laatste procedures te stoppen. Dit is ook in lijn met bestuurlijke afspraken. De samenwerking tussen gemeente en provincie is gericht op het mogelijk maken van gewenste ontwikkelingen, waarbij de initiatiefnemer centraal staat en niet de overheden. De gemeente en AM zijn beide blij met de positieve afloop van deze procedures.

Heeft u belangstelling voor het project?

Op de website www.woneninzwethof.nl vindt u meer informatie over het project Zwethof en kunt u zich inschrijven als belangstellende.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media