Groen licht voor Haarzicht

De gemeenteraad van Utrecht heeft in grote meerderheid ingestemd met de ontwikkelvisie Haarzicht in Leidsche Rijn. Hiermee is de zelfstandige ontwikkeling en realisatie van Haarzicht door de Groep Haarzicht een grote stap verder.  De Groep Haarzicht wordt gevormd door AM, Bouwinvest, Bunnik projecten en Ovast.

Haarzicht – Vleuten

Met de vaststelling van de ontwikkelvisie zijn de kaders bepaald waar binnen de Groep Haarzicht zowel het stedenbouwkundigplan als ook het bestemmingsplan zelf (laten) opstellen. Tegelijk met het stedenbouwkundigplan zal met de gemeente een overeenkomst worden gesloten over de aankoop van gemeentegronden en een bijdrage in de plankosten van Leidsche Rijn. Uiteindelijk zal de Gemeenteraad weer in beeld komen bij de vaststelling van het bestemmingsplan in 2014. De realisatie van Haarzicht start vervolgens in 2015.

Haarzicht is gesitueerd aan de rand van Vleuten met het zicht op Haarzuilens en direct grenzend aan het nieuwe natuur en recreatiegebied Wielreveld. Deze unieke ligging biedt alle ruimte voor ca. 555 woningen in een bijzonder dorps- en landelijk woonmilieu.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media