Gemeente Zaanstad en AM tekenen overeenkomst voor ontwikkeling Groenhout

Gemeente Zaanstad en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 59 woningen in gebied Zaans Hout in Zaandam. Het betreft een gebiedsontwikkeling met 31 eengezinswoningen en 28 twee-onder-een-kapwoningen. Dit zijn alle koopwoningen. Wethouder Verschuren: “Namens de gemeente zet ik graag mijn handtekening onder deze overeenkomst. Met de realisatie van Groenhout zijn we straks een prachtig kleinschalig bouwproject met een typisch Zaanse uitstraling rijker. Een project dat beantwoordt aan de wensen van een doelgroep die Zaanstad graag in de stad houdt”.


Groenhout is de naam van een kleinschalig nieuwbouwproject dat op de grens van het typisch Hollandse landschap is gesitueerd. Het plan is omringd door vaarwater en georiënteerd op het ‘open’ landschap. Het plan biedt een gevarieerd aanbod van rij- en hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen in de gebiedseigen Zaanse architectuur naar een ontwerp van Steenhuis en Bukman Architecten. De 59 koopwoningen zijn alle aan het water gelegen. De realisatie is in handen van BAM Woningbouw Amsterdam en start naar verwachting in het derde kwartaal 2017.

Zaans Hout

Het project wordt gerealiseerd in Zaans Hout. Dit gebied aan de westkant van station Zaandam staat aan de vooravond van een ingrijpende metamorfose. Tussen nu en 2018 verandert dit gebied in een ontspannen en groene stadsbuurt. Het gebied dat nu nog grotendeels uit kale vlaktes en kantoorpanden bestaat, is straks een levendige stadsbuurt met ongeveer 800 woningen. De wijk ligt  vlakbij het centrum van Zaandam en met de aanleg van het nieuwe tuinpad door Zaans Hout kunnen inwoners wandelen en genieten van het groen. Voor kinderen worden er diverse speel- en sportplekken gerealiseerd langs de route.

Foto: Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest (links) en wethouder Addy Verschuren, gemeente Zaanstad

Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest: “Onze aanpak voor Groenhout is gebaseerd op het Business Model ‘I AM YOU’ van AM, waarbij wij ontwikkelen op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers. Voor Groenhout heeft dit geresulteerd in een plan dat aansluit op de wensen van de toekomstige kopers en de ambities van gemeente Zaanstad.”

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie www.am.nl.

Meer informatie over het project is te vinden op www.groenhout-zaandam.nl.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media