Gemeente Westland en AM geven startsein bouw fase 2 van Parc Hooglande in Naaldwijk

In aanwezigheid van wethouder Cobie Gardien-Reinders van de gemeente Westland viert gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM op donderdag 15 november de start bouw van de tweede fase woningen van Parc Hooglande in Naaldwijk. In het totaal worden in deze fase 60 woningen gerealiseerd, die allemaal verkocht zijn.

Officiële handeling

De start bouw wordt gehouden met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Cobie Gardien-Reinders en Maarten Kool, ontwikkelingsmanager AM Zuidwest, geven samen symbolisch het startsein voor de bouw door het leggen van een funderingsbalk.

Parc Hooglande

Parc Hooglande vormt onderdeel van de dynamische wijk Hoogeland in Naaldwijk. Naaldwijk ligt in het hart van het Westland, een streek bekend om zijn glastuinbouw. De nieuwbouwwijk Hoogeland – waarvan Parc Hooglande deel uitmaakt – is gelegen aan de zuidrand van Naaldwijk. De ruime woningen van Parc Hooglande zijn straks bereikbaar via wegen aan de buitenkant van de nieuwbouwwijk Hoogeland. De woonbuurten zelf zijn autoluw en sluipverkeer wordt tegengegaan. Het wordt een kindvriendelijke buurt. Op korte afstand van de nieuwe woningen bevindt zich het centrum van Naaldwijk met voorzieningen van basisscholen en kinderopvang tot ouderenzorg. Vlakbij ligt sportpark De Hoge Bomen met onder meer een zwembad en verschillende sportclubs.

Deze fase omvat 24 twee-onder-een-kapwoningen type Gala en 36 rijwoningen type Melrose. De prijzen waren voor Melrose vanaf € 278.500 en voor Gala vanaf € 424.500 v.o.n. Beide woningtypen zijn afkomstig van de BAM Wooncollectie. Architect van de BAM Wooncollectie is Benedict Kraus. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”. Naast de ruime woningen is er veel aandacht voor groen, speelplekken en privacy, evenals voor voorzieningen zoals scholen, kinderopvang en woonzorgzones. Dit maakt van deze buurt een fijne woon- en verblijfplaats voor haar bewoners.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media