Gemeente Waalre en AM tekenen overeenkomst voor ontwikkeling volgende fase Hoogh Waalre

Gemeente Waalre en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben maandag 28 januari de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van de volgende fase van het woonplan Hoogh Waalre. Deze fase omvat de ontwikkeling van 22 woningen in het aansluitende gebied Heistraat-Noord. Gezien de brede waardering voor de eerste fase van Hoogh Waalre, hebben de gemeente en AM afgesproken voor de volgende fase een vergelijkbare planopzet te kiezen. De planning is deze al over enkele maanden te presenteren.

De ontwikkeling en realisatie van de eerste fase van Hoogh Waalre staat te boek als een voorbeeldige planontwikkeling. De wijze waarop inwoners van Waalre, de politiek en belanghebbenden zijn betrokken bij de ontwikkeling, is een goed voorbeeld van een open planproces . De aanpak heeft geresulteerd in een succesvolle verkoop, hoge kwaliteit, aansprekende architectuur en tevreden bewoners. Het woningaanbod uit de eerste fase bestond uit boerderijwoningen, geschakelde entreewoningen, waterwoningen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Alle woningen zijn verkocht; eind 2012 zijn de laatste woningen opgeleverd. In de eerste fase heeft AM 55 koopwoningen en 30 sociale huur- en vier koopwoningen voor woningcorporatie Aert Swaens ontwikkeld.

Kwaliteitscriteria
Hoogh Waalre ligt aan een bosrijk gebied aan de noordkant van Waalre vlak bij waterplas De Meeris en sluit naadloos aan op de bestaande dorpsbebouwing. Het nu te ontwikkelen gebied Heistraat-Noord is sterk georiënteerd op De Meeris en de bosrijke omgeving. Het wonen aan het water van De Meeris heeft door de brede, groene en open ruimte het karakter van een vrijetijdsmilieu. Met veranda’s, balkons en erkers wordt die beleving versterkt.
Belangrijke kwaliteitscriteria voor het plan zijn duurzaamheid, leefbaarheid, differentiatie, landschappelijke inpassing en een ontwerp dat past in de dorpse context. Het plan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de gemeente en AM. AM heeft op basis van het beeldkwaliteitplan van de gemeente en woonwensengesprekken met belangstellenden de verschillende woningontwerpen uitgewerkt. De bij deze planfase betrokken architecten zijn LSWA architecten en Friso Woudstra Architecten. Beide bureaus waren ook betrokken bij de eerste fase.

De verkoop van de woningen uit de volgende fase van het plan start volgens planning in het voorjaar van 2013. De bouw is in handen van Gebr. van Gisbergen uit Hooge Mierde. Meer informatie is te vinden op www.hooghwaalre.nl.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media