Gemeente Utrecht tekent ontwikkelingsovereenkomst met Grondbank Haarzicht CV

Haarzicht wordt eerste gasloze woonwijk van Utrecht.

Op vastgoedbeurs Provada tekenden vandaag de gemeente Utrecht en Grondbank Haarzicht CV (namens respectievelijk AM en Bunnik Projekten) een overeenkomst voor de gebiedsontwikkeling van de nieuw te ontwikkelen wijk Haarzicht in Vleuten. Hiermee is de komst van de wijk een stap concreter geworden. In de overeenkomst staan onder andere afspraken over financiën, het programma, de stedenbouwkundige opzet, de realisatie van de wijk en de openbare ruimte.


Bijschrift foto: Ondertekening van de overeenkomst Haarzicht: v.l.n.r. de heer Bunnik, directeur Bunnik projecten, wethouder Kees Geldof, gemeente Utrecht, de heer Gerhard Bolk, directeur AM. 

Kees Geldof (wethouder Vleuten de Meern en Leidsche Rijn): ‘We hebben vandaag concrete afspraken met elkaar gemaakt over de aanleg van Haarzicht en hiermee komt de wijk steeds meer in zicht. Dat is goed nieuws voor al die mensen die graag prettig willen wonen in een mooie landelijke omgeving.’

Namens Grondbank Haarzicht CV, Gerard Bolk (AM directeur) en Wim Bunnik (directeur Bunnik Projekten): ‘We zijn blij dat we als partij verder mogen werken aan de kwaliteit van ruimte en aan de kwaliteit van leven van de toekomstige bewoners in Haarzicht.’

Haarzicht: eerste gasloze wijk in Utrecht, duurzaam en groen

Haarzicht ligt ten noordwesten van de kern Vleuten. De woonwijk wordt de eerste gasloze wijk in Utrecht. Er komen 555 energiezuinige woningen. Haarzicht krijgt daarnaast een dorps karakter en ligt in een landelijke omgeving met ten westen het gebied Haarzuilens, dat is ingericht als recreatiegebied en ten noorden de Thematervelden en de Haarrijnseplas. In Haarzicht ligt een waardevol stuk groen dat blijft behouden, het bosje van Goes. Naast woningen komt er ook een archeologisch park en voorzieningen in Haarzicht, waaronder een basisschool, een gymzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Haarzicht wordt een kleinschalige buurt die onderdeel uitmaakt van Vleuten.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over Bunnik Projekten

Bunnik Projekten is een middelgrote projectontwikkelaar uit IJsselstein. Als familiebedrijf hebben wij in ons ruim 40-jarige bestaan een sterke band opgebouwd met de regio Utrecht. Door maatschappelijke verbondenheid heeft duurzaamheid bij ons een hoge prioriteit. Onze woningen worden gerealiseerd door onze zusteronderneming Bunnik Bouw. Door onze overzichtelijke organisatie kunnen Bunnik Projekten en Bunnik Bouw de toekomstige bewoners persoonlijk begeleiden van koop tot oplevering.

Dowload PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media