Gemeente Utrecht en Grondbank Haarzicht geven startsein bouw gasloze wijk Haarzicht in Utrecht

In aanwezigheid van wethouder van de gemeente Utrecht, Kees Geldof, Gerhard Bolk (directie AM) en Wim Bunnik (directeur Bunnik Projekten) is de realisatie van Haarzicht officieel gestart. Hiermee is de eerste gasloze wijk in Utrecht een feit. In totaal worden er circa 500 energiezuinige woningen gerealiseerd waarvan circa 325 koopwoningen en vrije kavels, 126 huurwoningen in de vrije sector en 49 sociale huurwoningen. Naast een archeologisch park komen er in Haarzicht voorzieningen, waaronder een basisschool, een gymzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Haarzicht: eerste gasloze wijk in Utrecht, duurzaam en groen

Haarzicht ligt ten noordwesten van de kern Vleuten. Er komen circa 500 energiezuinige woningen waaronder Nul-op-de-Meterwoningen. Haarzicht krijgt daarnaast een dorps en landelijk karakter in aansluiting op de landelijke omgeving. Het nieuwe woongebied ligt ten westen van het gebied Haarzuilens, dat is ingericht als natuur- en recreatiegebied en ten noorden liggen de Thematervelden en de Haarrijnseplas. In Haarzicht komen straks circa 325 koopwoningen, vrije kavels, 126 huurwoningen in de vrije sector en 49 sociale huurwoningen.

Het stedenbouwkundig plan is opgesteld door bureau Luc Bos uit Amersfoort. Het landinrichtingsplan is opgesteld door bureau Lodewijk Baljon landschapsarchitecten uit Amsterdam.

In Haarzicht ligt een waardevol stuk groen dat behouden blijft, het zogenoemde bosje van Goes. Naast woningen komt een archeologisch park en een aantal voorzieningen, waaronder een basisschool, een gymzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Haarzicht wordt een kleinschalige buurt die onderdeel uitmaakt van Vleuten. De woningen zijn ontworpen door onder andere LSWA , Van Manen en Hans Been. De realisatie is in handen van Plegt-Vos, BAM Wonen en Bunnik Bouw.

De locatie wordt bouwrijp gemaakt door Van Wijk en Jos Scholman, beide uit Nieuwegein.

Meer informatie: www.haarzichtvleuten.nl

Over Grondbank Haarzicht

Grondbank Haarzicht is de gemeenschappelijke entiteit die is opgericht door AM BV en Bunnik Projekten voor de gebiedsontwikkeling van Haarzicht.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over Bunnik Projekten

Bunnik Projekten is een middelgrote projectontwikkelaar uit IJsselstein. Als familiebedrijf hebben wij in ons ruim 40-jarige bestaan een sterke band opgebouwd met de regio Utrecht. Door maatschappelijke verbondenheid heeft duurzaamheid bij ons een hoge prioriteit. Onze woningen worden gerealiseerd door onze zusteronderneming Bunnik Bouw. Door onze overzichtelijke organisatie kunnen Bunnik Projekten en Bunnik Bouw de toekomstige bewoners persoonlijk begeleiden van koop tot oplevering.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media